View Single Post
Eski 06-05-2007, 22:49   #30
cezzar
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
mum çiçeğimizin balları bizi üzüyor

Arkadaşlar,
yıllar önce afrika menekşelerine çok ilgi duyduğum zamanda, türkiye kaynaklı bir forum arayıp bulamamış, ve amerikadaki teyzelerin oluşturduğu bir gruba üye olmaya mecbur kalmıştım. Onlar da aralarında menekşe yaprağı değiş tokuşu yapar dururlardı. Hatta bir ara bana da yollamışlardı..
Az önce, annem, bal damlayan mum çiçeğimizi kesip atmaya karar verdiğini söyleyince, yürek acısıyla hemen google araması yaptım ve bu siteyi buldum; ve o kadar şaşırıp mutlu oldum ki: ne güzel; çiçek yetiştirme ve değiş-tokuş konusunda bu kadar canlı bir grubun olması inanın çok mutlu etti beni..
şimdi konuya geleyim;

Bizim mum çiçeği 3-4 yıllık. İlk geçen sene çiçek açtı. Balkonda duruyor. Ve balkonun her yanını sarmış durumda neredeyse; kış yaz büyüyor (balkon çerçeveli). yazın daha hızlı büyüyor tabi. Yalnız, çiçek büyüdükçe bal salgılaması da problem olmaya başladı. Balkondaki diğer çiçeklere ve yere damlıyor; balkonun zemini yapış yapış olmuş; her zaman da silinmez di mi..
Bu konuda bir problemi olan yok mu? Forumda göremedim. Ne dersiniz? Aslında annem de çok seviyor çiçeği ama; bu ballanma sorunundan kurtulmanın bir çaresi var mı? Sizler nasıl baş ediyorsunuz bununla?
Çok teşekkürler şimdiden..

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön