Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selis
Orhan Bey nisan ayında çeliklediniz ve bu sene çiçeğini mi görüyorsunuz?
Hakikaten bende bir sorun var galiba.. Bu bahar farklı zamanlarda çelik yaptım.. Yok olmuyor.. 
En son geçen hafta yine çelik aldım, bahçenin bakıcısı ''Boşuna uğraşıyorsun ben kasım gibi çelikleri bahçenin köşesine öylesine gömüyorum hepsi tutuyor'' dedi.. Bahar ve yaz ayları çeliklemek, gereksiz bir çaba mıdır halen anlamış değilim..
Geçen yaz da tutturamadım..
|
Geçen sene haziran ayında bir arkadaşımdan köklü küçük bir fide ve bir kaç çelik almıştım. Havalar çok sıcak değildi ama tutmadı. Bu sene aynı zamanda haziran başında yine arkadaşımdan bir kaç çelik aldım. Aynı dönemde bana japon gülü çeliği veren başka bir arkadaşım çeliği toprağa dikip saksıya bir poşet geçirek sera yapmamı önerdi. Ben de hem japon gülüne hem de denemek için çin lanternine sera yaptım ve gölge bir yere koydum .Sonraki on gün boyunca tatilde olduğum için sulanmadılar ve sera da açılmadı. Döndükten sonra yeşil olduklarını görüp sevindim.
Hikaye uzadı. Son durum her iki çeliğim de tuttu ve üstelik çiçek bile açtılar. Boyları da henüz bir karış .