View Single Post
Eski 18-09-2012, 13:46   #798
cink2
Yeni Üye

cink2's Avatar

Giriş Tarihi: 18-09-2012
mutluluk

merhaba, ben yeni üyeyim. siteyi ne zamandır takip ediyorum. umarım herkes mutlu olur. orkide ile ilgili yazılanları okudum. benimde beyaz renkli phalaenopsis orkidem var. mart ayında ankara'dan marketten aldım. hava soğuk olduğundan kendi poşeti ile birlikte bir poşete daha koydum ve otobüs yolculuğu yaptık. eve geldikten sonra ısı olarak alışsın diye odamda çok aydınlık olmayan bir şekilde yerde bıraktım. 1 hafta sonra 8 çiçekli 4 ü tomurcuk olan çiçekler döküldü. zamanla forumda yazılanları okudukça salona daha aydınlık bir yere getirdim. en sonunda sehpa üzerinde perde arkasında aydınlık bir yere koydum. saksıyı aldığımdan beri değişmedim. şeffaf ve altında çakıl taşları var. ama daldırma yöntemi ile hazır suyla suladıktan sonra altındaki suyu dökmüyorum. bu zamana kadar 1-2 kök sarardı. kopardım. 2 yaprak çıkardı. sayısız köke sahip oldu. çiçek sapınıda bıraktım kesmedim. şimdi 2 adet kök olabilir sanırım uç çıkardı. bunların rengi yeşil-kırmızı uca doğru sarımsı renktedir. çiçekçilere sordum ama bilgili değiller. bunlar:
-kök mü dür? çiçek sapı mı dır? nasıl anlıycam.
-çiçek sapını 3. boğumdan kesmelimiydim-ki kıyamadım.
-yaprak ve kök çıkardığına göre ayrıca yapraklar dinç ve yeşil olduğuna göre sağlıklı mı dır?- son olarak resim yüklemeyi bilmediğim için fotoğraf ekleyemedim.
yardımcı olursanız çok mutlu olucam.

cink2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön