Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina
Bence dediğiniz gibi... Ben de kullanacağım zaman ufalayanlardanım.
Bir de bazı bitkiler, nane ve kekik gibi kokusunu saklamıyor. Dereotu, maydanoz, fesleğen bu gruptan. Onları, doğrayıp derin dondurucuda saklıyorum. Malum çok hızlı hareket etmek gerektiği için, çıkarıp doğramaya başlayamadan yapısı bozuluyor. Hemen kaynar ortama atınca sorun yaşanmıyor.
|
Ben de bu sene fesleğenleri toplayıp, yıkadıktan sonra kurulayıp hemen ince ince doğradım, bekletmeden kavanozlara koydum, derin dondurucuya attım. Bir iki kere kullandım, yeni toplanmış gibiydiler.
Fesleğenler yaprak çıkarmaya devam ediyor, topladıkça kavanozda derin dondurucuda saklayacağım. Umarım bir süre sonra kokusu bozulmaz, kesmeden önce kaynar suya daldırıp çıkarsam mı diye düşündüm ama kokusu gider diye denemedim.