View Single Post
Eski 17-09-2012, 10:24   #920
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Sayın sevim4.

Bahçeniz de, sayfanız da, resimlerinizde çok çok hoş ve güzel. Kutluyorum sizi.

Ancak, bahçe sayfası açan üyelerin yanıtlaması ön görülen:

Bahçenin bulunduğu şehir, Bahçenin büyüklüğü, Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları, Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri, Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb), Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?, Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?, Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?, Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz, Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel), Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı?, Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler), Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?, Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?,
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?, Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?, Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?, Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?

Gibi konu başlıkları için bilgilendirmelere bulunmadığınız gördüm. Bu gibi durumlarda en azından ben, sanki karanlıkta bahçe gezer gibi bir his yaşıyorum.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön