View Single Post
Eski 17-09-2012, 09:31   #349
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İremsıla Mesajı Göster
Merhaba serdar bey sabah sabah bahçenizi gezdim.ellerinize emeklerinize sağlık beybeğendiler harika görünüyor.karasinekler ve böceklerden kurtulmanın yolunu biz bulduk.eşim ziraatçı arkadaşının tavsiyesiyle yeni bir ilaç aldı.püskürtüldüğü yerde 2 aya kadar etkili gelen börtü böcek ölüyor umarım sizde bir an önce çözüm bulursunuz..
Sayın İremsıla.

Karasinekleri 2 ay değilse bile yaklaşık 5-6 hafta süre ile kesinlikle öldüren bir ilacı bende zaman zaman kullanıyorum. İlacın ismi Agita. Genellikle Belediye ve resmi kurumların kullandıkları bir zehir. Su ile karıştırılıp pompa ile veranda duvarlarına atıyorum. Ama bu defa yerler hep sinek ölüleri ile doluyor. Üzerlerine basmadan yürümek imkansız hale geliyor. Her 20-30 dakika da bir yerleri sürekli süpürge ile temizlemek durumunda kalıyoruz. Eşim bu duruma kızıyor. Ölüsü çanlısından daha büyük bir dert diye.

Söz konusu ilacı genellikle havaların artık serinlemeye başladığı Eylül ayı sonlarında kullanmaya başlıyorum. Zira verandayı kuytu bulan karasinek popülasyonu bu dönemde aşırı artıyor ve artık tahammül edilmez bir hale geliyoruz.

Karasineklerin gelişip büyüdükten sonra toplandıkları alanlarda bireysel tedbirlerle imha edilmesi bana göre sorunumuzu pek çözmüyor. Bahar ya da yaz aylarında üreyip çoğaldıkları alanlarda yapılacak geniş kapsamlı mücadele ile gerekir diye düşünüyor ve bu kapsamda da çok yetersiz kaldığımızı hissediyorum.

Umarım karasinekler dokunmayın, doğanın dengesini bozmayın, her yeri zehirlemeyin diyen olmaz.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön