View Single Post
Eski 17-09-2012, 07:54   #109
keynes75
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-09-2012
pazarlama

değerli nicea dostum! öncelikle elinize sağlık. üretim konusunda çok aydınlatıcı bilgiler vermişiniz yanlız o kadar emekten sonra üretim maliyetini dahi karşılıyamadığınız yazmışsınız.buna üzüldüm. özellikle bu cins domatesi ve buna benzer domateslerin istanbul pazarında satışını yapan biri olarak bir iki noktada nacizane fikirlerimi belirtmek isterim.son senelerde beef türü domatese düz domatesten fazla talep olmaktadır.buna bağlı olarak diğer türlere göre daha fiyatlı olarak alıcı bulabilmektedir.yanlız bu cinsin 4 sartını bir araya getirbilmek gerekiyor.irilik,dış ve iç kırmızılık,sertlik,aroma bu 4 şart bir araya geldiğinde mükkemel ürünü yakalamış oluyorsunuz.bence irilik için salkımların enfazla 4 lü olmasını sağlamalısınız, alacağınız tonaj, ürünün iri oluşunda dolayı, sık salkımlı ama ince ürünün vereceği tonajla aynı olcaktır. dış, iç kırmızlık aroma ve sertliği(raf ömrünü) etkliyen ceşitli faktörler var bunların çoğunu zaten uygulamışsınız ama özellikle kırmızılık ve sertliği etkliyen "soğukta ekim" sonrası ürünün ani sıcaklarla karşılaşması **** tam tersi, ciddi bir timing hatasıdır ve üründe bu bu özelliklerin olmasını engeller ayrıca yumuşamayı, deformasyonu ve zedelenmeyi engellemek anlamında sizin topladığınız sekliyle kovalara rastgele ürünü toplamakta bence ciddi hatadır.bu sene itibarıyla sizin hasat yaptığınız tarihi baz alarak yaptığım araştırmada, istanbul hal piyasasında bahsettiğim standartlarda,i(işçiliği düzgün ve tek sıralı kasalarda) ürünün reel ortalama satış rakamlarının 2.50 tl cıvarında olduğunu gördüm.kaldı ki bu rakam dönem itibari ile acık alan ürünlerinin en bol olduğu dönem ve bu seneki piyasanın domateste, gevşek olduğu bir sene olması nazari itibare alındığında güzel bir rakamdır sanıyorum. diyorum ya üretici değilim ama üreticilerle iç içeyim isterimki her üretici onca emekten ve masraftan sonra üretiminin hakkını alabilsin saygılarımla

keynes75 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön