View Single Post
Eski 16-09-2012, 23:02   #60
kartal124
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Evetttt,
Uzun zamandır değiştirdiği derilerini bulup bahçede yaşadığına kanaat getirdiğim yılanımla sonunda evvelki gün karşılaştım.
Bahçede bıraktığım, soğanlı bitkilerin soğanlarını bulundurduğum ve yaklaşık 6-7-aydır yerinden oynatmadığım büyükçe saksımı yabani otları kesmek için kaldırdım.Yeni aldığım akülü çim kesme makasımı elime alıp elimi uzun otların arasına daldırdım.Otları gayet güzel bir şekilde keserken otların arasından bir tıslama ile aniden bizim yılan fırladı ve aksi yöne doğru biraz kaçıp durdu.Ben bir süre onu bırakıp bırakmama arasında tereddüt ettim, ama ilerde zararı olabilir düşüncesi ile yakalamaya karar verip kürekle peşinden yürüyünce bizimki hem düzenli olarak tıslayıp hem de hızla kaçmaya başladı.Yetişip kürekle kıstırdım ve o anda müthiş çevik bir yaratıkla karşı karşıya olduğumu anladım.Kürekle sıkıştırılınca ani bir reflekle küreğin ucuna dönerek saldırdı ve küreğe beyazımsı bir sıvı püskürttü, küreğin bu sıvıdan etkilenmediğini anlayınca da zorlaya zorlaya küreğin altından kurtulmaya çalıştı.İki üç kere o kurtuldu ben sıkıştırdım, baktım zaptedilmesine imkan yok biraz sertçe müdahalede bulununca sersemledi ve hareketsiz kaldı, bunun üzerine orada bulunan bir kanca ile kendilerini tuttum ve bahçeden sınırdışı ettim.Ama içimde elvermediği için inşallah zarar vermemişimdir umudu ile bir süre gözlemledim,yavaş yavaş kendine gelip ortadan kayboldu.
Bu maceradan çıkarttığım sonuçlara gelince,
1-Elimi hiçbir koruma olmadan onun mekanına sokmama rağmen bana saldırmadı.Demekki saldırıyı en son çare olarak düşünüyor.
İlk önceliği kaçmak.Bu nedenle riskli bölgelere gürültü çıkartarak yaklaşmak yılanı sizden uzak tutmaya yetecektir.
2-Müthiş derecede çevik bir hayvan.Nasıl sıkıştırırsanız sıkıştırın zorda kalırsa kendisine saldırana zarar verebilecek hamleyi yapabiliyor.
Şimdi de durup dururken bu çevik ve aynı zamanda centilmen hayvanı yerinden yurdundan ettim diyip üzülüyorum.
Ama geçen hafta çatı arasına giren 2 adet yarasayı havuz kepçesi ile yakalayıp dışarıya saldıktan sonra bir de yılan tecrübesi yaşayınca bakalım daha neler göreceğiz diye düşünmeye başladım.

Ufak bir ekleme de yapayım:Kiremitler arasına yuvalanan bir gurup arıdan nasıl kurtulabileceğimi ilgili bölümde uzman arkadaşlara soracağım.Yüzlercesinin arasında gezmek pek hoş olmuyor da..

Düzenleyen kartal124 : 17-09-2012 saat 14:19
kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön