Limonunuzu az güneş gören bir yerde büyütmüşsünüz aldığınızdan beri, Kuruyan yapraklar ani güneş veya ani sıcak rüzgarın marifeti gibi görünüyor. Bitkiden kaynaklanan bir problem olsa sürgün uçları ve alt yapraklarda sararıp dökülürdü. Gübre verecekseniz, rasgele gübre vermemelisiniz. Dengeli ve PH 5,5 olarak bitkileirnize vermelisiniz.
Her daldan çelikleme olur 10-15 cm boyda kesip nemli toprağa sokun, gölge bir yerde köklenene kadar bekletin.
Saksıyı istediğiniz zaman büyütebilirsiniz, merkeze çok yaklaşmadan kenar toprakları tırtıklayıp atmalısınız. Yeni kullanacağınız toprak yaprak çürüklerince zengin, %20 oranında perlit karışmış torf şeklinde olmalı. Bahçe toprakları kısa sürede sertleşip kök gelişimini kötü etkiler.
Budamak istediğiniz zaman yapılabilir. 100 cm boyda düz bir kazık bulun, saksıya dikey yerleştirin limonun dallarını gevşek bir şekilde bu kazığa bağlayın. kazık tepesinden yukarıya uzanan dalları düz bir şekilde kazık bitim yerinden kesin.Kestikten sonra mutlaka bol güneş olan bir yere koyun tüm gün içerisinde en çok güneş alan yer bulmalısınız. Az güneş gören bir yerde bakımına devam edecekseniz, hiç uğraşmayın. İyi bakabilecek bir arkadaşınıza verin.
Taçlandırmak: Düz bir kalın gövde üzerinde belirli boydan sonra genişlemiş dallar gibi düşüne bilirsiniz, bonus kafa gibi
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xTHRee
Arkadaşlar merhaba. Aşağıda resimlerini verdiğim limonum il ilgili birkaç soru sormak istiyorum.
1- Limonumun bazı dallarındaki yapraklar kurumaya başladı. Bunun sebebi ne olabilir. ( Araştırmalarımda fosfor ve azot eksikliğinden olabileceğini verisine ulaştım. Bu doğrumudur. Doğru ise nasıl bir gübreleme yapmalıyım )
2- Limonumu çelik ile çoğaltmak istiyorum. Hangi dalından nasıl bir çelik almalıyım yardımcı olurmusunuz.
3- Limonumun saksısının büyütmek istiyorum. Herhangi bir sakıncası olurmu ?
4- Budama yapmak istiyorum. Mevsimimidir değilmidir kestiremiyorum. Evin içinde yetiştirdiğim için mevsim problemini bir türlü çözemedim. Gövdesinin gelişip meyvesinin artması için budama düşünüyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

|