Sayın Muhsin Hanif. Öncelikle konuya ilginizden dolayı teşekkürler. Sizi gibi, Şehnaz hanım gibi duyarlı insanlar görmek, geleceğe dair olan umutlarımı arttırıyor. Ancak uygulamada yaşanan sıkıntıları gördükçe üzülüyorum. İki hafta oldu, tatilim bitti, işe başladım. Okulun bahçesinde bulunan atık konteynırına baktığımda, içine bahçeden biçilen çimlerin ve dal parçalarının atıldığını gördüm. Onlar da geri dönüşebilir ama bu şekilde değil.

Bazı mahallerde de atık kutuları kaldırılmış, çünkü içine çöp atılıyor hatta kışın kül döküldüğünü bile gördüm. Haklı olarak belediye görevlileri durumdan şikayetçiler. Bence atık kutuları ile bu iş olmayacak gibi. En iyi çözüm, atıkların evlerden belli zamanlarda belediye görevlileri tarafından toplanması. Bir de atık toplayan hanelere bazı kalemlerde indirim yapılması. Çevre temizlik vergisinde ya da su faturalarında indirim gibi. Bu konularda yasal düzenleme yapılması önerilebilir. Maalesef milletimiz ucunda bir çıkar yoksa bu konuda duyarlı olamayacak gibi.
Bunun en iyi örneği, okullarda düzenlenen atık pil yarışmaları. Geçen sene düzenlenen atık pil yarışmasında okulumuz ilk genelinde 366 kilo pil ile ancak 8'inci olabildi. Bu sene yarışmaya katılmadık. Yarışma olmadığı için öğrenciler atık pil konusuna ilgi göstermediler, 10 kilo pil ancak toplanabildi. Ucunda hediye varsa katılım çok oluyor, hediye yoksa pil de toplanmıyor.
Tüm olumsuzluklara rağmen ben kişisel çabalarımdan vazgeçmiyorum. Bugün hava güzeldi, biriktirdiğim mutfak atıklarından bir kısmını bahçeye indirip gömdüm. Plastik kapları yıkadım,kenara kaldırdım. Seneye bu kapları fide yetiştirme işinde kullanacağım. Balkonda 5 litrelik su şişesinde kompost yaptığım için 2,5 aydır çöp de atmıyorum. İmkanlarım ölçüsünde çevre temizliği için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.