View Single Post
Eski 15-09-2012, 18:26   #4
bozo.0606
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Sevgili Bozo,
Hoya dennisii maalesef ölmüş . Bende aynı sorunu yaşadığım için, bu cevabı kesin verebiliyorum çünki... Sen üzülme Hoya dennisii nin farklısı var var bende şu taşınma işlemini bitireyim kök gelişimini tamamlamış adaptasyon sorununu atlatmış dennisin, elipticayla birlikte hediyendir. Yeterki hoyalara gönül vermiş olan birisi olasın. Ben bu üzgünlüğünü görebiliyorum. Bazı türlerde kök gelişimi çok uzun sürece bağlıdır bunlardan birtaneside Hoya dennisidir. Sürgün verdi deyipte yolculuğa çıkan dennisilerden nasibimi aldım çünkü...
Tecrübelerime dayanaraktan yazıyorum bazı hoya türlerinde köklenme aşaması tamamlanmadan bile sürgüne geçen türler var.
Bu sürgün gözlemi o hoyanın yolculuğa çıkacak anlamına gelmiyor. Bazı türler diyorum bu türde onlardan birtanesi en az bulunduğu ortamda 5 ay geçirmesi gereken katagoriye giren türlerden.
Hoyalarda süprizler ve üzüntülerin asla sonu yoktur yeterki onların dilinden anlayabilelim.
Ancak o zaman bu tür üzücü kayıplar yaşamayız.
İklim farklılığı yollarda geçirdiği süre köklü hoyalarda hep değişkendir...
Bu değişkenlik çeliklerdede aynıdır ancak çeliklerde böylesi geç adaptasyon veren hoyalarda çeliklerde daha çok başarı elde edilir...
Deneyim tecrübelerime dayanarak bu açıklamayı kendime borç olarak gördüm...
Bildiğim birşeye asla seyirci kalamam...
Osebepten kayıbınız için üzülmeyin lütfen...
Birde başka bir önemli konu bu tür hassas türlerde İller veya Ülkeler arası transfer kesinlikle bahar aylarında yapılmalı...
Hoya dennisii (IML 0955) ''Gold Ridge'' görsellerden inceleyebilirsin...
Sevgili Missmenas;

Yazınızı okudum katılıyorum ve önerilerinizi destekliyorum. Ama siz kadar hoya '' ÜSTADI'' olmadığımdan türlerin hassasiyeti konusu için zamana ihtiyacım var takdir edesiniz ki.

Yukarıdaki mesajımda da belirttim, beni üzüldüğüm nokta iyiye gideken bir anda böyle birşey yaşamak. Daha öncede macgillavri ve arcboldiana ( yanlış yazdıysam affola, adları pek zor ) kaybetmiştim. Onlarda böyle olmuştu. Özellikle arcboldiana atağa kalktıktan sonra kaybetmiştim. Sağlık olsun.

Daha öncede sözlediğim gibi beni ağaçlar.net le siz değerli üyelerle tanışmamı sağlayan yegane bitkidir hoyalar. Varolduğum sürece evimin imkanları ölçüsünde ( ve Ankara nın ) hoyalarla ilgilenmeye ve deneyimlerimi buaraya aktarmaya devam edeceğim, Hiç kuşkunuz olmasın.

Hediye olarak bahsettiğiniz konuya gelirsek. nutkum tutuldu, heyecanla bekliyor olacağım. Bilinizki artık zaman benim için geçmiyor.

Deniisii nin bana yazdığınız türünü araştıracağım..

teşekkür ediyorum..

bozo.0606 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön