Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01
Ben bekleyelim derim
Tanımadığım, yetiştirmediğim bir türde yorum yapmam doğru değil ancak özellikle uluslararsı hoya gruplarında bu tür yaprak kayıplarında yani sadece gövdede yaşam belirtisi varsa "Çıkmadık canda umut vardır" mantığıyla beklenmesi öneriliyor. Uçtan çürümeye engel olmak için tepeyi keserek beklemekte fayda var.
Çelik köklendirmede hep sevgili Mucip Gürbüz'ün ( Işıklar içinde yatsın) önerileri aklıma gelir. Bitkinin gücünü köklenmeye harcayacağı bu dönemde yaprakları beslemekte yetersiz kalacağı için yaprak sayısını azaltmamızı önerir, mümkünse tek yaprak...
|
Sevgili Maki01 ;
Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum ama maalesef denissi yi yerinden söküp inceledim. Baktığımda kök namına canlılık belirtisi hiç kalmamıştı ve sap kısmı maalesef koflaşmış ve buruşuktu. Fotoğraflardan anlaşılmıyor. Hani çürüyen bitkilerin derileri ve sapları elle ovunca rahat ayrılırya aynen öyleydi. Genelde kök çürümesi yapan yarı odunsularda rastlanır, bilirsiniz. Bu tamamen bitkinin öldüğüne delalettir. Denisside çelik alabilme namına gövde kısmını da kestim ancak nafile. denissi mi kaybettim
Sevgili Nur içinde yatsın ( kimdir maalesef tanımıyorum ama ) Mucip Gürbüz'ün dediklerine aynen katıldığımı belirtmek isterim, Çeliklemede organ sayısının minimumda tutulması gerektiğini düşünüyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yeşillim
Ama arkadaşım gövdede sararmalar görüyorum. Bu gidici derim !!:
|
Sayın Yeşillim ;
Kesinlikle katılıyorum, yukarıda da yazdığım gibi ciddi çürüme vardı. Ancak beni üzüldüğüm nokta geldiğinden beri hareketi olmamış olsaydı sorun değildi ama yeni sürgün verdi ve ben saksısına aktardım. Çok güzel kök yapmıştı.
Sanırım ben bişeyleri yanlış yaptım.