View Single Post
Eski 14-09-2012, 01:12   #331
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Serdar Bey, biraz geç keşfettiğim bahçenizi baştan sona gezdim. Çalışmalarınız çok çok güzel, anlatımınız da güzelliği ona katlıyor. Tilkinin ziyaretini ve eşinizle ağacınıza ilk konan kuşu anmanızı okurken resmen gözlerim doldu. Nostaljik fotoğraflarınız da harika.

Paylaştığınız bilgilerin ise kadar faydalı olduğunu anlatamam. Benim ilerideki bahçe planım için notlar aldığım bir dökümanım var. Sizin sayfanızı okudukça oraya yeni maddeler ekledim. Damlama hortumunun Ankara yerine Antalya'dan yarı fiyatına bulunabilmesi bile çok güzel bir bilgi. Yazılarınızın her satırı için teşekkür ederim.

Eşinize biraz geç de olsa geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım iyice düzelir de seneye tam gaz bahçe işlerine dönebilir.

Ziyarete gelen eşe dosta bahçe aletlerini tanıtma yönteminize bayıldım. O da not edildi, çok faydalı bir yöntemmiş.

Bu arada aklıma gelen bir nokta şu oldu. Devamlı burada kalmadığınız için saksı çiçeklerine yönelemediğinizden bahsetmişsiniz. Saksılar için de çok güzel damla sulama sistemleri var. Siz bu konuda bayağı bilgilisiniz zaten, belki bir değerlendirirsiniz.

Son olarak da Ankara'da iklimin zorluklarını çok iyi bilirim. Yine de Ankara kışını çıkarabilen bayağı bir tür var. Su daha büyük bir problem oluyor ama siz o sorunu damla sulamayla çözdüğünüze göre isterseniz bahçenizi uygun pek çok türle çeşitlendirebilirsiniz. (Bu arada Ankara'da, hem de saksıda, kışı geçiren ortancalar var. Türünden mi, huyundan mı, suyundan mı bilmiyorum ama ben bahçemi aldığımda ortancayı bin kere de dondursam bin birinciyi deneyeceğim. Çünkü oluyor biliyorum. )
Sayın Gilan.

Öncelikle bahçemi altını çize çize, baştan sona gezinme sabrınıza hayran oldum. Ayrıca değerli yorum, görüş ve geçmiş olsun dilekleriniz için çok çok teşekkür ediyorum.

Ortanca konusundaki yönlendirme ve tavsiyelerinizi özellikle dikkate alacağım. Bunun yanı sıra uzun zamandır aklımda olan ama nedense bir türlü eğilemediğim saksı sulama konusunu da bir kenara not aldım. Gerçi bu tür sistem ve aparatların olduğunu biliyordum ama genelde internet ortamında satışa sunulduğu için pek yönelmemiştim. Kış aylarında bu konuya ciddi şekilde zaman ayırıp bulursam reelde, bulamazsam sanal ortamdan temin edip 2013 yılında hizmete vermeyi sayenizde kafama koydum.

Sayın gilan. benim de sizden küçük bir ricam olacak. Bahçe planlarınız için aldığınız notları eğer uygun görür ve bizlerle paylaşmayı düşünürseniz, bu formu takip eden tüm üyeler ile ziyaretçilere büyük bir katkı ve destek olacağınızı umuyorum.

Saygılarımla

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön