View Single Post
Eski 13-09-2012, 23:26   #24
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badembaba Mesajı Göster
Mesruriye'de dolu ve fırtınanın arkada bıraktıkları. Allaha şükür yinede mahsül var. Bu yaban arılarıyla ne yapayım bilemiyorum. Öldürmek istemiyorum fakat başka türlü bu yıkılan ağacı nereye koysam ne yapsam yine bu arılar birine zarar verir... Acaba balları varmıdır
Name:  ari_savasi_donusu.jpg
Views: 3239
Size:  59.1 KB

Eve on metre uzaktaki odunluk ve beton su deposu arasındaki parmak genişliğinde ama epey derin çatlağa yuvalanan yaban arılarıyla bir ay süren muhtelif cephe savaşlarının sonuncusunda kesin galip olarak dönerken bu haldeydim.

Üzerimde çizmeler, kalın bir pantalonun üzerine ayrıca giyilmiş ince ama bol bir şey. Yine kalın ve kollu bir tişörtün üzerine giyilmiş arı kıyafeti, eldivenler ve tabii ki arı başlığı. Alet edevat bakımından bir adet pürmüz, yangın söndürme tüpü, keser, içinde bir ahır dolusu mandayı öldürecek güçte zehir solusyonu bulunan ilaç pompası.

Bu arılar tuhaf ve çok güçlü yaratıklar. Az daha büyük olsalar serçe büyüklüğünde olacaklar. Benim arı allerjim filan yoktur ama tek bir sokması bir hafta ızdırap yaptı. Etçil hayvanlar ama meyveleri de rahat bırakmazlar. En çok bal arılarına saldırırlar. Yuvalarının yakınında hareket eden her şeye saldırırlar.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön