View Single Post
Eski 12-09-2012, 17:03   #314
AizoaceaeFAN
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Sayın gürkan63, lithopslarınız için üzüldüm. Daha önce de bahsetmişitim çok hassas bitkiler. Sulama miktarı ve zamanı çok önemli. Hele bir de dışarda kalıp yağmur suyu yemişse kurtulması çok zor. Kendi habitatlarında bile yağmur suyunu fazla bulamıyorlar sadece geceleri ve sabahları sis tanecikleriyle yetiniyorlar.
Bir de her lithopsun su ihtiyacı farklı. Şöyle ki bir lithops türü Namibia sahiline yakın bir yerde büyürken bir başka lithops türü ise G.Afrika' nın iç kesimlerinde büyüyebiliyor. Dolayısıyla su ihtiyaçları da farklı oluyor. Her bir lithopsun su ihtiyacını bilmek lazım. Bu yüzden lithops bakımı meşakkatli. Mesela sizin 307 deki mesajınızdaki lithops, Lithops meyeri. Suyu çok az isteyen bir tür. Çok fazla hassas bir lithops. 309 daki ilk resim conophytum, ona çekinmeden su verebilirsiniz, zira onun büyüme mevsimi. Diğer iki resimdeki lithopslar ise susuz kalmış. Dengeyi kurmak lazım. Sabit bir sulama peryodu bu bitkilerin yok. İhtiyaçlarına göre sulamak en iyisi. Bu arada lithopsların büyüme mevsimi geçti ekim sonuna kadar ihtiyaçlarına göre su vermenizi tavsiye ederim.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön