View Single Post
Eski 12-09-2012, 16:24   #140
beyz66
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kaktüsgiller Mesajı Göster
Merhabalar,
İlkbaharın başlarında kaktüsler almaya ve ilgilenmeye başladım. Birisi ikiz gibiydiler aynı boydalar birbirilerine yapışık gibi duruyorlardı. Yazı yurtdışında geçirdiğimden dolayı kaktüsleri yanıma alamadım. Bitkilerle ilgilenmeyi seven yakın bir tanıdığım onlara baktı kaktüsler yaz boyunca büyüdüler, geliştiler hatta bu tanıdığım onları ayırıp ayrı ayrı saksılara koymuş. Zaten o halde küçük bir saksıda duramazlardı. Taşıma sonucu herhangi bir hasarla karşılaşmadım fakat birisi toprakta sağlam durmuyorlardı bende onları tek tek çıkarıp ilgilenirken bir tanesinin toprakta olan kısmı tamamen kuruyup çürüdüğünü farkettim. Büyük ihtimal nemli topraktan kaynaklanıyordu. Kaktüslere müdahale konusunda fazla bilgi sahibi değilim. Şimdi tam olarak ne yapmam gerekiyor?

Bende çok tecrübeli degilim dilimin döndügünce yazmaya çalışayım.

Dip bölümünde çürüme varsa hafiften parmagınızla bastırın çürüme ne durumda hala sert bir yapı varsa hemen sulamayı kesin , kaktüsleriniz direk güneş ışına alışkınsa bol güneşte kurumaya bırakın , yok benim kaktüslerim güneş pek görmedi şimdiye kadar diyosanız gölge bir yerde dinlendirmeye alın hatta kaktüsünüz topragı ile birlikte saksıdan çıkıyorsa çıkartın aydınlık ama gölge bir yerde topragını kurumaya bırakın , çok fazla çürüme varsa acilen kaktüsün saplam olan yerinden keskin ve hijyenik bir kesici aletle kesin gölge bir yerde kurumaya bırakın , uzunca bir süre beklesin hiçbir şey olmaz kök salmasını bekleyin kök salınca yeni saksına dikin ( kaktüs topragı kullanın ) 10 gün sonra sulayın .

Biraz uzun oldu ama idare edin ...

beyz66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön