Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz
330983
... pembe ,öndeki erzincan dan gelen tohumla yetiştirdiğim domatesler,
...Sadece Gülleci bulamacı kullandım,dikim öncesi ve fide halindelerken leonardit ve humik asit uygulaması yaptım,bir de bol miktarda çiftlik gübresi.
...Diğerlerinin fotosunu koymuyorum,gerçek üreticilerin morali bozulmasın diye  )))
...Yalnız iki tü r fasulye de sorun yaşadık,biri Erzincan barbunya,diğeri çalı. Çiçekte çok geciktiler ve üretim de doğal olarak çok zayıf oldu.Ama erkenci denilen tür çok verimli oldu.
...Gülleci yi fasulye de doğru kullanmamış olabiliriz.
|
Sevgili
ressamım;

sanırım
domates yetiştiriciliğinde sihirli formül;
iyi yanmış yani kompostlaşmış bol miktarda
çiftlik gübresi, leonardit ve hümik asit uygulaması...
Bu diğer sebze ve meyve yetiştiriciliği için de geçerli, bunu üretici arkadaşlara anlatmaya çalışıyoruz...
Gülleci bulamacı dış hastalıklar için düzenli kullanıldığında diğer zehirli ilaçlar kadar etkili doğal mücadele...
Küçücük bir alanda _ hobi bile olsa_ bir şeyi iyi yetiştiriyorsanız bu örnek alınması gereken bir şeydir; bırakın üreticinin morali bozulursa bozulsun, o kadar zehirli ilaçla ve kimyasal gübre ile bile zaten pek başarı sağlayamıyorlar...
Fasulyede bende sorun yaşadım. Yemelik ve tohumluk için ektiklerimden ilk el güzel ürün aldım ama sonra birden sıcaklar bastırınca kaybettim...
Fasulye ve barbunya genelde bir az deniz seviyesinden yüksek serin yerlerde güzel oluyor...
Erkenci ve geçci ekimler dediğiniz gibi iyi oluyor...
Resim yapmadaki ustalığınızı sebzelere taşımışsınız buna çok sevindim, yetiştirdiğiniz domatesleriniz çok güzel görünüyor... afiyet olsun sevgili
ressamım...
Sevgiler...