View Single Post
Eski 11-09-2012, 09:06   #347
Mete Tiren
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peyyide Mesajı Göster
sevgili mete, bana gönderdiğin ezan çiçeklerim muhteşem oldu. Yıldız çadırımda öyle. çok teşekkür ederim. Ancak ezan çiçeklerinden nasıl tohum alırım, bilemedim. Açıklarsan çok sevinirim. Kurumuş çiçekleri de inceledim ama...
Vallahi hocam bu resimleri bulabilmek için bayağı uğraştım emin olun ama değdi bir görüşte anlaşılabilecek bir resim. Üstteki siyah yuvarlağın içinde bulunan sap gibi olan yer tohum keseciğidir. Alt kısımda bulunanlar olgunlaşmaya başlar ve bu hali alır kimileri resimdeki gibi tombullaşmaz uzun kalır bu sorun manasına gelmez.

Name:  evening_primrose_flower.jpg
Views: 1032
Size:  26.2 KB

Tohum kesecikleri olgunlaşıp kurumaya başladımı mutlaka önlem alın yoksa hepsi patır patır yere dökülür ve emin olun bir metre çapındaki alanınızı istila eder. Tohumlar bunlar çimlenme oranları yüksek oluyor aynı zamanda tohumlarından elde edilen yağ tıp ve alternatif tıpta kullanılıyor bununda faydalarını bir ara açıklarım

Name:  evening-primrose-seeds.jpg
Views: 1096
Size:  54.9 KB

Anlatabildiysem ne mutlu hocam bu arada bitki İzmirde kışı atlatıyor orada atlatırmı bilmiyorum ama deneyin derim ağaçlaşıyor harika oluyor. Anlatabildiysem ne mutlu bana bu arada eğer tohum alabilirseniz takasta bekliyoruz ben bu sene üretmedim Saygılarımla

Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön