Arkadaşlar,
Bugün bahçeme kabaklarıma bakmaya gittim.
Artık büyük kabağım büyümüyor. Bugünkü ölçüme göre kabak 120 kg da kalacak gibi görünüyor. Hep söylediğim gibi bu tahmini ölçümler yerine esas olan tartıda ne çıkacağı.
Baktım herkesin bir konu mankeni var, ben de komşumuz kızı 5 yaşındaki Deren'den konu mankeni olmasını istedim. Cimcime Deren babasının da izniyle derhal kabul etti.
En baştan beri ikinciliğe aday kabağımın pabucunu üçüncülüğe aday olan kabak dama attı. Aynı kök üzerinde 5 kabak olan bitkideki kabaklardan biri olan bu kabak tam bir atak yaparak 110 kg ağırlıkla ikinciliğe tam manasıyla oturdu.
Üstelik bu kabağın kabuğu hala yumuşak. Eğer birinciliği ele geçirirse şaşmayacağım.
Eskiden ikinci durumda olan kabak 100 kg ve keza daha önce gariban kabak olarak isimlendirdiğim kabak da 100 kg tahmini ağırlıkla üçüncülük ve dördüncülüğü paylaşıyorlar. Bu gidişle gariban kabak bile eski ikinciyi geçebilir. Çünkü üst fotoğrafta yanda görülen gariban kabağın da kabuğu hala yumuşak.
Bununla beraber, mevsim geçmekte olduğu için büyümeye devam edenlerin büyümesi iyice yavaşlamış durumda. Ben de artık kabuklar sertleşsinler ve kabaklar olgunlaşsın diye tüm örtüleri kaldırdım. Sulamayı da kestim.
Selamlar..