Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Yerinizde olsam bu zamanda çelik yapmazdım, bırakın gül dinlenmeye geçsin-yaprakları dökülsün. Eylül, ekim veya şubat ortaları daha uygun olurdu.
Yukarıdaki saksıya çok fazla çelik sokmuşsunuz. Bu çelikler köklendiğinde en az birbuçuk iki sene oynatılmamalı ki iyice köklensin. Köklendiklerini düşünün, hepsi birbirinin içine girecek ve güller sağlıklı bir ortamda olamayacaklar.
Yapacağınız çelikleri seçerken de dikkat etmelisiniz, dalları eğri büğrü olmamalı, sağlıklı olmalı. Kurşun kalem kalınlığı veya biraz daha kalın olanı daha makbul olur.
Seçilen çeliklerin 1/3 ü toprağa sokulmalı, sokulurken de çelikler doğrudan toprağa itilmemeli, yerleri başka bir sopa ile açılmalı ve çelik, rahatça zedelenmeden yerine yerleştirilerek sıkıştırılmalı ve toprak nemli tutulmalıdır.
Yani arkadaşım ben böyle yapıyorum, siz isterseniz yine de hocalarımıza danışın.
|
Merhaba Güler Hanım, öncelikle sayfama hoşgeldiniz

Güller hakkında da haklısınız aslında. Forumdaki gül yetiştiriciliği sayfamızı baştan sona okudum. Elimde olan bu boş saksıyı değerlendirmek istemiştim sadece. Denemeye değer olduğunu düşündüm, hazır gül dalları da varken atılmasın boşuna diye hepsini saksıya yerleştirdim. Sanırım doğal seleksiyon oluşmuş bazı dalların toprakla buluştukları yerde karartılar oluşmuş. Bazılarında da gözlerinde kıpırtılar var. Forumda genelde yerlerini oynatmayın dedikleri için ben de bahara kadar oynatmamaya karar vermiştim.