Süsenler yumrularıyla bütün toprağı kaplıyor, diğer soğanlılarla bir arada olacağını çok sanmıyorum. Bir de süsen diğerleri gibi hiçbir zaman tam olarak topraktan kaybolmuyor, kimi zaman kısa, kimi zaman uzun ama her zaman bir miktar yaprağı oluyor. Çiçek dönemi çok kısa (Mayıs'ta 2 hafta kadar) ama yapraklarını da çok sevdiğim için en sevdiğim soğanlı çiçek süsendir.

Bence bolca yer ayırabilirsiniz.
Taş düzenlemesi yapılan kısmın daha genişce bir fotoğrafını koyabilirseniz belki tasarım konusunda beraber fikir yürütebiliriz.
Kafkas Peyzajdan telefonla sipariş verebilirsiniz. İnternette çıkıyordu sanırım telefonu. Çuvalı 30 liraydı en son. Saksı harçlarına da üçte bir ya da dörtte bir oranda konulabiliyor. Mine Hanım'ın oranları vardı forumda bir yerde ama kimbilir nerde...
Clematisin her türünün budama ihtiyacı ve zamanı farklı. Tam türüne göre araştırmak gerekir ama ben olsam şimdilik rahat bırakırdım. En önemli nokta baharda kuruduğunu düşünüp sökmemek.

Clematis diğer bitkilerden çok geç uyanıyor ve de tamamen kupkuru, ölü görünüyor. Hepimiz sırayla bu tuzağa düştük.
Hercaiyi ben de hiç tohumdan yetiştirmedim. Düşen tohumlarından kendi çimlenen çok oldu ama. Ekim, kasım gibi seralara bolca gelir zaten, fiyatı da uygun. Küçük çiçekli cinsi daha bol çiçekleniyor bence, karar sizin.