Merhabalar
Size de merhaba sevgili
gilan, gelip gidip ne tür önerilerileriniz olacak diye bakınıyordum, hoşgelmişsiniz..
Hummalı çalışmalar başlamış. Kıvrımlı düzenle dizilen taşlardan güzel şeyler ortaya çıkacak gibi duruyor. 2 kat olarak dizilen tarafı merak ettim. İlgi çekici bir dizayn var orada. Nasıl bir son hal düşünüyorsunuz?
Bir türlü netleştiremedim ki..

Taşlar yetmediği için dizip dizip bozuyorum. İkinci sırayı toprak kaymasını engellesin diye öylesine koymuştum, kot farkı sebebiyle toprak taşların üzerine kayıyor ve çirkin görünüyor. Plastik bordürle iç kısmından set çekeyim dedim ama görüntüsü hoşuma gitmeyince bozup öylece bıraktım. Pek te içime sinmedi aslında o bölüm, başka ne yapabilirim ki diye elimde ki imkanları değerlendiriyorum..
Birkaç nokta: Çimler fazla uzamış görünüyor. Fazla uzatılırsa biçildiğinde alt kısımları sararmış olabilir.
Evet haklısınız, eşim vakit ayırıp biçemedi, bana da izin vermiyor. Yarın halledecek inşallah.
Kasımpatılarda uç almaya artık gerek yok bence. Onların dönemi geliyor, rahat rahat çiçeklensinler.
Hevesle beklemedeyim.. Daha çok renk daha çok çeşit edinmek istiyorum bu kış.
Çuhalarda demir eksikliği var gibi. Biraz demir sülfat edinip onunla sulamak faydalı olabilir. Aktarlarda bulunabiliyor, karaboya da diyorlar. (Aslen rengi soluk mavi-yeşil arası bir şey)
Hımm, uyardığınız iyi oldu, hemen ilgilenirim, teşekkür ederim..
Adaçayı da lavanta gibi hızlı büyüyüp serpiliyor, kısa sürede farklı renkleri iç içe girecekler muhtemelen, ama bence öyle de güzel görünür.
Sık dikmişim biraz değil mi? Deneye yanıla tecrübe edeceğim. Şimdi su an bir an evvel büyüsünler istiyorum ama ilerleyen yıllarda ayırmam gerekecek galiba.. kışı sağlam atlatsınlarda..
Lale ve nergis soğanlarıyla birarada gün güzeli düşünülebilir. Ben henüz hiç denemedim ama hem baharda hem de yazın çiçekli bir bölge olması için bunu öneriyorlar. İleride kesin deneyeceğim.
Süsen diksem olur mu? Zengarden'den bir kaç çeşit soğan siparişim oldu. Süsenlerim de olacak. Sümbül, çiğdem, safran ve cüce şakayıkımı heyecanla bekliyorum..
Eğer hostaların yeri belirlendiyse bence kışı dışarıda geçirmeleri daha iyi. İçeride mevsimleri karıştırabilirler. Hem de kışın kök yapısını geliştirme fırsatı olursa baharda daha canlı sürebilir.
Bu konuyu sayın alacakaranlığa da danışmıştım, saksıdan toprağa topraktan tekrar saksıya aldığım için şimdi tekrar toprağa geçirsem zarar verirmiyim diye sordum dokunmazsam daha iyi olacağını söyledi kendileri. Evin en soğuk bölümünde ayda bir sulayarak kış mevsimini yaşatmamı önerdi, baharla birlikte asıl yerlerine geçecekler.. o vakte kadar o taşlı bölümde oturmuş olur, bir daha da rahatsız etmem..
Clematis çok sağlıklı görünüyor. Eminim daha bir sürü clematis gelecek bu bahçeye.
Evet, kesinlikle, yerleri bile belli..

Şeyy, bu arada kış budaması yapmak gerekli mi clamatislere?
Sizin de toprak bizim bahçe gibi sert. Aslında çuval çuval kompost karıştırmak lazım ama çok maaliyetli tabii. Yine de Biofarm organik humusu tavsiye ederim. Gölbaşında Kafkas Peyzaj satıyor, eve de getiriyorlar. Ben en azından saksılarda ve fidanların diplerinde kullanmak için her sene 1-2 çuval alıyordum.
Hemen araştırıyorum..
Beton çiçekliğin boşluklarına hercailer ne güzel yakışır.
Yakışır değil mi?

Ben de öyle düşünmüştüm hatta almak için bize en yakın Yenikent seraya gittim geçen Pazar ama kışlık fideler henüz gelmemiş. Tohumdan yetiştirecek kadar yetenekli değilim ki..