Merhabalar
Hummalı çalışmalar başlamış.

Kıvrımlı düzenle dizilen taşlardan güzel şeyler ortaya çıkacak gibi duruyor. 2 kat olarak dizilen tarafı merak ettim. İlgi çekici bir dizayn var orada. Nasıl bir son hal düşünüyorsunuz?
Birkaç nokta:
- Çimler fazla uzamış görünüyor. Fazla uzatılırsa biçildiğinde alt kısımları sararmış olabilir.
- Kasımpatılarda uç almaya artık gerek yok bence. Onların dönemi geliyor, rahat rahat çiçeklensinler.
- Çuhalarda demir eksikliği var gibi. Biraz demir sülfat edinip onunla sulamak faydalı olabilir. Aktarlarda bulunabiliyor, karaboya da diyorlar. (Aslen rengi soluk mavi-yeşil arası bir şey)
- Adaçayı da lavanta gibi hızlı büyüyüp serpiliyor, kısa sürede farklı renkleri iç içe girecekler muhtemelen, ama bence öyle de güzel görünür.
- Lale ve nergis soğanlarıyla birarada gün güzeli düşünülebilir. Ben henüz hiç denemedim ama hem baharda hem de yazın çiçekli bir bölge olması için bunu öneriyorlar. İleride kesin deneyeceğim.
- Eğer hostaların yeri belirlendiyse bence kışı dışarıda geçirmeleri daha iyi. İçeride mevsimleri karıştırabilirler. Hem de kışın kök yapısını geliştirme fırsatı olursa baharda daha canlı sürebilir.
- Clematis çok sağlıklı görünüyor.

Eminim daha bir sürü clematis gelecek bu bahçeye.
- Sizin de toprak bizim bahçe gibi sert. Aslında çuval çuval kompost karıştırmak lazım ama çok maaliyetli tabii.

Yine de Biofarm organik humusu tavsiye ederim. Gölbaşında Kafkas Peyzaj satıyor, eve de getiriyorlar. Ben en azından saksılarda ve fidanların diplerinde kullanmak için her sene 1-2 çuval alıyordum.
- Beton çiçekliğin boşluklarına hercailer ne güzel yakışır.