View Single Post
Eski 07-09-2012, 20:53   #76
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Yerinizde olsam bu zamanda çelik yapmazdım, bırakın gül dinlenmeye geçsin-yaprakları dökülsün. Eylül, ekim veya şubat ortaları daha uygun olurdu.

Yukarıdaki saksıya çok fazla çelik sokmuşsunuz. Bu çelikler köklendiğinde en az birbuçuk iki sene oynatılmamalı ki iyice köklensin. Köklendiklerini düşünün, hepsi birbirinin içine girecek ve güller sağlıklı bir ortamda olamayacaklar.

Yapacağınız çelikleri seçerken de dikkat etmelisiniz, dalları eğri büğrü olmamalı, sağlıklı olmalı. Kurşun kalem kalınlığı veya biraz daha kalın olanı daha makbul olur.

Seçilen çeliklerin 1/3 ü toprağa sokulmalı, sokulurken de çelikler doğrudan toprağa itilmemeli, yerleri başka bir sopa ile açılmalı ve çelik, rahatça zedelenmeden yerine yerleştirilerek sıkıştırılmalı ve toprak nemli tutulmalıdır.

Yani arkadaşım ben böyle yapıyorum, siz isterseniz yine de hocalarımıza danışın.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön