View Single Post
Eski 07-09-2012, 09:26   #3
lokosit
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Meşe odunu yakıyorum. Közü en uzun dayanan odunmuş. Kış için yeni odun satın aldım oduncudan, yaklaşık 750 kg. kadarı pinar meşe odunu. Pinar, odun kömürünün yapıldığı odunmuş ve çok dayanırmış ancak henüz fırında denemeye fırsat bulamadım.
Meşe çok yavaş yanan bir odun. Üç adet orta kalınlıkta meşenin alevlerinin geçmesi tam 2 saati buldu. Tabii bu sürede fırın boş oluyor ancak bu da fırının iyice kızmasını sağlıyor ( fırının tav olması denirmiş bu süreye).

Etlerin lezzeti yerinde olmazsa ne fırın ne de terbiye yeterli olmayacağından buna çare düşünmekteyim. İzmir dışında yeni tren yollarıyla ulaşılabilen çevre kasaba ve ilçelerden gerekirse gidip iyi eti bulmam gerekecek. Etteki lezzet sıkıntısını yeni yaşamaya başladım belki de kasap et alımını farklı yerden yapıyor. İlk adım kasabı değiştirmek olacak.
Bende lezzetli et bulamamaktan şikayetçiyim..
Eskiden mangal yakınca tüm mahalle et kokusunu alırdı, rahat bırakmazlardı artık etler maalesef kokmuyor bizlerde lezzetsiz etleri komşular farkına varmadan rahat rahat tüketebiliyoruz)

Artık kuzular ağıldan pek çıkmıyorlar, dağdaki kekikleri ve lezzetli otları yiyamiyorlar tek gördükleri arpa ve saman. Ayrıca kuzu ırklarında da değişim oldu sanırım eskiden kocaman bir kuyruğu olurdu kuzuların şimdi neredeler??

Meslek icabı haftada birgün köy görevim var, nadirde olsa dağda yayılan kuzuları görüyorum ama etini yemek kısmet olmadı(Kolesterol sorunumdan dolayı)) İlk fırsatta bir kuzu alacağım ve tokat mangalımda pişireceğim..
Çocukluğumuzdaki etleri bidaha bulabilecekmiyiz acaba ....

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön