View Single Post
Eski 07-09-2012, 07:28   #2546
ncp1963
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozy Mesajı Göster
Gecenin bir yarısı insanımızı dogru bilgilendirmek adına biraz araştırdım...Özellikle chandler ceviz ceşidi için.... şimdi birincisi chandler sadece kaliforniya da yetişen bir ceşit degil kaliforniya amerikada en cok ceviz yetiştiriciligi yapılan eyalet yani devlet ve de burada kurulan bahcelerin geneli chandler ceviz çeşidiyle kuruluyor özelliklede son on yılda kurulanlar ...ikincisi kaliforniya yı bizim antalya veya izmir gibi bir yer olarak düşünenler için baktım yüz ölçümü 410000 km kare yani Türkiye nin yarısından fazla bir alan....şimdi kaliforniya derken istanbul mu ankara mı izmir mi konya mı ısparta mı bolu mu antalya mı kaliforniya nın neresi bilmek lazım....enlem olarak ta baktım kaliforniya 32-42 kuzey Türkiye 36-42 kuzey yani hemen hemen aynı amacım filimlerden ziyade gercek bir kaliforniya canlandırabilmek gercekci fikirlere sahip olmak için.... İnşallah yabancı çeşit avukatlıgı yapıyor gibi algılanmam sadece mantıklı ve gercekçi yorumlara katkısı olması açısından yazdım bunları...
sayın bozy enlemler tamamda asıl bakmanız gereken şeyi atlamışınız...
rakım kaç ????? ve kaliforniya hangi iklim kuşağında yer alıyor???

ncp1963 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön