gelelim şamandıralı depolardan serum hortumu ve damlaticilarla sulama sisteminin
tecrubelerine, sonuclarina ;
sistemi kurup ince ayarlari yaptiginizda sistem bir sure (bende yaklasik 1 hafta)
şiir gibi calisabiliyor ancaaak..
1. deponun alt seviyesinin damlaliklardan mumkun oldugunca yuksekte olmasi gerekiyor.
2. benim gordugum kadariyla depo ne kadar buyuk olursa olsun 7-8 saksidan fazlasini sulamamali. cunku damlaliklari ayarlamak zorlasiyor, birini kisinca digerlerini etkiliyor.
bir musluk gereginden fazla akiyorsa ya da damlatiyorsa (ozellikle depoya en yakin olanlar)
digerlerine su gitmeyebiliyor.
ayrica fazla saksida riski paylastirmak acisindan da bu mantikli bence.
3. bir süre sonra başta korktugum birsey olan yosunlanma olabiliyor ve / veya sebekeden gelen
pas, kir zamanla damlaliklari tıkayabiliyor ya da damlama ritmlerini degistirebiliyor.
bu durumda bende oldugu gibi olaya hakim olmayan biri damlama ayarlariyla oynayinca
o hassas denge bozulup sistem iyice çuvallayabiliyor.
4. depodaki su seviyesi azaldikca damlama ritmi degisiyor.(samandirasiz-ya da benimki gibi
zaman ayarli+depolu sistemde)
5. sistemde zaman ayarli sulama aleti yoksa sulama tüm gün surecektir , bu çok istenen birsey degil.
(sevgili civanmukti de 2,3 ve 4 teki sorunlari dile getirmis zaten)
sonucun sonucu
depo+serum damlama sistemi (samandirali ya da samandirasiz) kisa sureli tatiller ve az saksi icin
fena bir cozum degil. hafta sonlari bi yerlere kaciyorsaniz ya da 3-5 gunluk tatillere gidiyorsaniz
bunu bir kere kurdunuz mu deponun-suyun temizligine dikkat ederseniz
ve yukarida soylediklerime kulak verirseniz bence gayet tatmin edici bir cozum olabilir.
ama sonucta cok cok guvenilir degil. uzun tatiller icin ise kesinlikle onermem.
benim gibi bolca sebze-cicek saksisi ve balkonunda/terasinda/bahcesinde muslugu olanlara ve uzun tatiller dusunenlere kesinlikle kaliteli ! bir zaman ayarli sulama aleti almasini
ve yine kaliteli damlama hortumlariyla isi bitirmesini oneririm.
insan başta ulan niye para veriim yaparim ben diyor ama mihendislerin bosuna bu islerle ugrasmadigini kotu tecrubelerle anliyor. ve emin olun ucuz etin yahnisi oluyor.
sonucun sonucunun sonucu ;
en basitinden en komplikesine hangi yontemi deneyecekseniz deneyin
kesinlikle tatil oncesinden en az tatil sureniz kadar deneyin gozlemleyin.
neyse zaten yaz bitti.
inanmicaksiniz ama yazı da bitti.
sevgiler.
|