View Single Post
Eski 06-09-2012, 04:16   #114
wellness
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-03-2011
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 413
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez Mesajı Göster
Doğrusu sizden haber çıkmayınca herhanülde soğanlarda kayıplar var ya da çürüdüler gibi şeyler aklıma gelmişti. Ama güzel haberler geldi sizden, soğanlarınız oldukça güçlenmiş görünüyor.... Datça kökenli kum zambaklarına yeni yurtlarında uzun ömürler bol çiçekler diliyorum.
Elinize sağlık, çok güzel düşünüp çok da güzel bir iş yaptınız .
Ben Kasım'a kadar Datça'ya bir kez daha gideceğim. Bizim sitenin çiçek tarhlarındaki kum zambaklarının tohumları dökülüp telef oluyor. İsterseniz yine toplar gönderirim sayın Wellness.

Sevgi ve saygılarımla...
Her ne yaptıysam sizin sayenizde oldu Vildan Hanım. Siz o tohumları göndermeseydiniz ben herhangi birşey yapamazdım. Şayet bu işte başarılı olabilirsek kum zambakları yeni yerlerinde mutlu olurlarda burada çoğalma imkanları olursa bu başarı ikimizin ortak başarısı olacak. Eğer yine tohum gönderme imkanınız olursa zahmet olmazsa ben önümüzde ki yılda çimlendirip tekrar o bölgelere aktarabilirim. Şu an asıl aktarmak istediğim bölge istanbul' a içme suyu sağlayan Küçük Melen' in çevresinde harfiyat işlemleri devam ediyor. Küçük Melen temizleniyor ve çevresinde bulunan bir mera toprakla doldurulup düzeltme işlemleri sürüyor. Bu işlemler seneye bitecek. İşte o zaman daha büyük bir alan bizim kum zambaklarına açılacak.

Bende yine elimde tohum olursa seneye yine oralara kum zambağı ekmeyi düşünebilirim.

wellness Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön