Ama daha fazla dayanamadım. ;)
İlk önce bu Carmona'yı aldım. Fotoğraf birkaç gün sonra çekildi, ilk aldığımda daha güzeldi.
Kısa süre içinde yapraklarda hızlı sararmalar başladı, besin yetersizliği belirtileri de gösteriyordu. Ardından dökülmeler başladı. :(
Drenaj deliklerinden fırlamış kökleri de görünce daha fazla beklemenin anlamı yok dedim ve daha büyük bir kaba geçirdim. Tahmin ettiğim gibi kökler örümcek ağı gibi olmuş, saksıda neredeyse toprak kalmamıştı. :(
Zaten sorunlu bir durumda olduğundan sadece çok hafif bir kılcal kök budaması yapıp çevrede dolanmış kökleri biraz gevşeterek dibine yeni torf serdiğim kaba aldım.
Birkaç gün içinde sararmalar durdu, ardından dökülmeler bitti. Yeni tomurcuklar patladı. :)
Şu anki durumu bu, gidişat iyi olduğundan hafif bir budama da yaptım. İyice toparlasın, her yerinden tomurcuk fışkıran sağ ve sol öbekleri daha da genişleterek sonrasında üst parçanın içinden tekrar sağa yönlendirmeyi planlıyorum. Üst ve alt öbeklerin arasından çıkıp yukarı sağa uzayan ve daha önce budanmış dal da açılı şekilde dibinden kesilecek. En alt soldaki cılız dalı kesmeli miyim yoksa büyütmeli mi, kararsız kaldım. Kesersem ne kadar açılı da kessem yarası görünecek. :(
Aslında tomurcuklar açtığı için uzun vadede onu sola yönlendirip kalınlaşmasını da bekleyebilirim belki...
Dedim "madem elimizi bulaştırdık", artık gördüğüm yerlerdeki ağaçları daha detaylı incelemeye başladım :)
Ve bu güzeller geldi.
Bir Carmona daha, ama bu çok daha güzel. :D
Ve bir Ulmus. Gerçekte daha güzel görünüyor, flaşı pek sevmedi. :)
Ulmus belli ki son zamanlar bakımsız kalmış, dalları arsızca dikine uzamıştı, kabaca bir hafif budama yapıp biraz şekil verdim, öbekleri biraz toparladım, önemli bir işlem görmedi, bu sabahki hali bu.
Carmona'da sağ alt öbeğin daha altında iki kalın dal daha vardı, ama bakış açısı bu şekildeyken arkada kalıyorlardı, dibinden aldım o dalları. Ana hatları bu şekilde olacak.
Ne dersiniz?
Sizce güzel ağaçlar olabilirler mi?