Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop
Tohum bol oluşturuyorlar. Bu sene kendiliğinden çimlenmiş hostalar gördüm ...
Gilancım haklısın, heucheralarda tohumdan kendiliğinden çimleniyor. Asıl heucheraları yan sürgünlerinden çoğaltmak lazım. Köksüz bile olsa direk toprağa ekince kısa sürede kökleniyor.
Akçaağaçlar çok güzeller. Alındıklarında inanılmaz güzel renk tonuna sahip oluyorlar. Sonrasında sanırım toprak ve otomatik sulama nedeniyle renklerini koruyamıyorlar. Ben acer konusunda hiç başarılı olamadım.
Acer palmatum dissectumun sitede çok güzel kullanıldığı bahçeler var. Ağaçın her mevsimi özel ve güzel. İyi gelişenlerin hepsi gölgeye yakın yarı gölgede ve rüzgar almayan yerlerde olanlar.
Acer palmatum dissectum atropurpureum lütfen al  Eminim sen çok güzel bakarsın.
|
Lale sümbül gibi çiçekler tohumdan çok verimli olmaz ya, ben nedense hostaları da öyle düşünüyordum ama öyle değil demek ki. Öğrendiğim iyi oldu.
Acerlerin renk tonu bir daha düzelmemek üzere mi bozuluyor? Mesela benim acerin bahardaki rengiyle şu anki renginin alakası yok. Baharda cıvıl cıvıl bir kırmızıydı, şu an hafif soluk bir bordo. Sonbaharda yine kızarmasını bekliyorum. Senin acerlerin rengi ilkbahar ve sonbaharda da mı memnun etmiyor?
Acer'in genel olarak rüzgara dayanıksızlığını okudum. Ama aslında öyle çok türü var ki... Değişik türlerine ve bilgilerine ulaşabilsek de ortamımıza ve beklentimize en uygununu seçebilsek keşke.