Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag
Zehirli bir şey yemiş olamaz sanıyorum, bahçemizde kullanmıyoruz. Yara izi de yoktu. Bu ölen süs tavuğu civcivi. Çok uysallar, kümesin yanından 10 metre uzağa bile gitmiyorlar. Civcivin ölüsünü pek inceleyemedim doğrusu, eldivenle üzerine toz kireç serpip naylon poşete koyup toprağa gömdüm.
Yanlız kümeste minik 2 fare görmüştüm, gece kalan buğdayları topluyorlardı. Onlarla bir ilgisi olabilir mi bilemiyorum... 
|
2 minik farenin annesi civcivinize zarar vermis olabilir. Fakat fareler gordugum kadariyla gunduz pek aktif degiller.
Basimdan gecen bir olayi anlatayim size belki bir fikir elde edebilirsiniz;
Kümesteki 5 civcivimi kaybettigimi farkedince kumesi kontrol etme ihtiyaci duydum. Kumeste ufak bir delik vardi ve arkasi tahta istifledigim yere cikiyordu. Tahtalari kaldirmaya basladim ve yaklasik 50cm boyunda kucuk bir yilanla karsilastim. Yilani civcivlerimi yedigi dusuncesiyle oldurdum. Babam bana yilani niye oldurdun fareleri temizler demeye kalmadan bana fare diskilarini gosterdi. Kapan kurduk fareleri de yakaladik olan gariban yilana oldu.
Sizin verdiginiz bilgilere gore fare belki geceden isirip hastalik kaptirmis olabilir. Gunduz saldiracagini dusunmuyorum. Bunun disinda koca koca tavuklar ya da horozlar da pat diye ansizin olebiliyorlar. Bende pek anlayabilmis degilim acikcasi.