Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mugem
Ablacığım, sayfan çiçeklerin balkonun ve sen hepiniz süpersiniz. ELine emeğine sağlık. Kaktüslerine bayıldım. Bendede kaktüs merakı başladı ve şuan 2 kaktüsüm + sukkulentim var sana bahsettiğim fotoğrafı yüklüyorum şimdi. fotoğraftaki sardunyayı birinden aldım köküyle nerdeyse yolarcasına saksıdan çekip bana verince bende hemen toprağa diktim fakat şuan o canlı hali kalmadı birçok yaprağı çiçekle beraber kuruyup koptu.  yaşama şansı varmı sence?
|
Mügecim çok teşekkür ederim ablacım sayfamı ziyaretinden çok mutlu oldum hayatım

kaktüslerin alttaki küçük olan gerekli ihtiyaçalrını karşılarsan( kış uykusuna yatırmak, yani kışın karın yağmurun değmediği. don olmayan bir serin yerde bekletmek ve kesinlikle bahara kadar hiç su vermemek) benim beyaz kaktüsümden çiçek açıcaktır

uzun olan kaktüsünün çiçeği yok sanırım teyzemde var aynısı ama aynı türdenmi bilmiyorum uzayıp gidiyor yıllardır hiç çiçek açmadı. Kaktüs suyu çok sevmez az su bol güneş başka bişeye ihtiyacı yok mügecim.Sardunyan yeni ekim yapıldığı için solabilir yapraklarını ve çiçeklerini dökebilir ama fazla su vermekten kaçın çürüyebilir, varsın solsun yaprakları ve çiçekleri biraz bekle zamanla eğer tuttuysa yeni yapraklar vericektir

kaktüslerine 3_4 günde çok az su ver