View Single Post
Eski 03-09-2012, 23:52   #26
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Sevgili Handan Hanım,
toprak karışımı Hoyalarda biraz özel olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle toprak karışımında büyütülecekse şayet...
Birkaçdefa karışım önerililerimi yayınlamıştım, şimdi geriye dönüp kaçıncı mesajdı diye bakamayacağım.
Aslında Hoyalar için açılması gereken başlıklardan birtanesi bu olmalı diyede düşündüğüm bir olaydı.
Belkide Moderatörlerimiz böylesi bir başlığı uygun görürler ve açarlar, sıkça sorulan sorulardan birtanesi ve ya merak edilen bir konu olması nedeniyle gerekli görüyorum...

Yeni çelikleri köklendirme aşamasında farklı bir karışım kullanıyorum, kalıcı saksılara alırkende daha farklı bir karışımla transferlerini sağlıyorum...
Böylesi bir başlık açılırsa herikisinide açıklarım.
Bu arada farklı deneyimlerde tecrübe edinme aşamasındayım, farklı kültür karışımlariyle...

Köklenmiş Hoyalarımı transfer ettiğim karışım için kullandığım malzemeler...
Kaliteli spagnum torfu
Fıstıkçamı veya Kızılçam kabuğu, (başka Ağaç kabuklarıda olabilir) Asidik bazlı olması önemli..
Perlit
Vermiculit
Derekumu
İşlem görmüş Keçi ve Koyun gübresi
Lav taşı ( alternatif olarak pomza taşı olabilir )
Coco - peat torfu
Coco - Husk chips

Kullanırken oran ayarlamasını geçirgen bir karışım olacak şekilde ayarlıyorum.

Ziyaret olarakta Kurban Bayramı sonunda kapılarımı açacağım. Nihayetinde Size 1,5 saatlik bir mesafede olacağım. Hoya Koleksiyon Seramı gezmek ve deneyimlerimden faydalanmak isterseniz büyük memnuniyet duyarım. Deneyim ve tecrübe takasında bulunmak en çok istediğim konulardan birtanesidir çünki...
Muğla - Marmaris kavşağında Akçapınar köyünde olacağım.
Bu davetim merak eden ve ziyarette bulunmak isteyen herkes için geçerlidir
Benim için, yeni bir çevre edinmek ve bu civarda Doğaya Bitki yetiştirmeye gönül vermiş herkesin davetini kabul etmek kadar zengin birşey olmayacağınıda bilmenizi isterim ayrıca.

Her davetide canıgönülden değerlendireceğim...
Yeni çevremide Antalya'da olduğu gibi bir Yuva olarak değerlendirmek istiyorum...

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön