arkadaşlar benim de bir sorunum var cevaplarsanız sevinirim, bir arkadaştan kefir mayası almıştım antepten ankaraya göndermişti kargoda . miktarı da bayağı fazlaydı. ilk günlerde mayalarken harika oluyordu süzünce pıhtılaşma devam ediyor şişenin kapağını açtığımda bir ara fışkırmıştı bile. aradan 2-3 ay geçti başarılı5-10 mayalamadan sonra artık mayalayınca yine altında su üstte de yoğurt kıvamı oluşuyor ama süzünce pıhtılaşma olmuyor defalarca denedim pıhtılaşma hiç olmuyor süzünce. Bunun için belki mayalar aktifliğini yitirmiştir dedim buzdolabında bir miktar süt koyup mayayı 2 gün beklettim bu sürede süt katılaşmış yoğurt gibi olmuştu onu süzüp attım yine süt koyup 2 gün daha beklettim yine süzdüm attım bu kez de 1 litre AOÇ sütünü aldım hafif ılıttım mayaladım aynı şekilde pıhtılaşma oldu altında yeşil su oluştu süzdüm yine aynı şekilde süzünce pıhtılaşma olmadı.
Buna göre mayalar öldü mü, ölse altında yeşil su oluşur muydu, ne yapacağımı bilmiyorum acaba canlandırma yöntemimde mi hata var. bu yöntemi de bir arkadaş söylemişti.
|