Yeni gelişme olarak, 15 Ağustos itibariyle artık hamsterlarım var

Bahsettiğim gibi kudzuların büyük bir kısmını yiyerek, protein yüklü yaprakları dışkılarıyla solucanlara, oradan da tekrar toprağa kazandıracaklar. Bu arada kaliteli bir besinle beslenip, aynı zamanda vitamin ihtiyaçlarının bir kısmını da taze kudzu yapraklarından alacaklar.

Yeni geldiklerinde 20 günlüktüler. Üç erkek kardeş birlikte geziyor birlikte yemek yerken ortadaki yavru uyuyabilicek kadar şirin oluyorlardı.

Hemen bütün gün uyuyup geceleri aktifleşiyorlar, sabah kısa tuvalet ve beslenme molaları verirken şirinliklerinden taviz vermiyorlar

İlk başlarda yirmi gram bile değillerken çarka birlikte çıkıp iki kişi çevirebiliyorlardı. Ve böyle karşılıklı taraflara geçerek denge sağlayıp çeşitli oyunlar oynuyorlardı.
Siyah olanı arkadaşıma verdikten sonra iki kişi kaldılar ve büyüdükçe Suriye hamsterlarının bölgeselciliği baş gösterdi. Alanlarını kardeşleriyle bile paylaşmıyor kavga ediyorlardı, mecburen yuvalarını ayırdım. Şimdi ayrı ayrı keyifli bir şekilde büyüyorlar.
Her neyse konudan sapmadan hamsterlar kudzuyu çok sevdiler. Kokusuna uyanıp ilk günden itibaren birbirleriyle boğuşacak kadar seviyorlar. Başta üç kardeş yaşarken hemen orada tüketip bitirmeye çalışırken, şimdi avurtlarına yaprağı hemencecik doldurup yuvalarına gidip orada çıkarıp yavaş yavaş tadını çıkararak yiyorlar.

Bu fotoğraf kalan iki yavrunun kavgası ardından ayrıldıkları gün çekildi. Yavrunun koku bezlerinin olduğu anal bölgesinden aldığı ısırık yüzünden kanaması oluyordu. Üzüntüden elimden gelen her türlü hizmeti yapmaya çalıştım. Ve keyfi yerine gelsin diye ilk iş kudzu yedirdim. Yuvasından çıkmadan ama büyük bir istekle yedi. Kanaması bir günde son buldu, ve o gün kutusundan kaçıp bütün odaları gezdi
Videosu ise burada
Söylediğim gibi, tohumdan çıkan kudzularla birlikte var olan kudzulardan büyük bir miktar yiyecekler ve bundan oldukça memnunlar. Oluşturduğum mini besin zinciriyle hem hamsterları daha iyi besleyeceğim, hem de besin artıkları ve dışkıları tekrar toprağa kazandırarak verim artışı ve sürdürülebilir bir sistem sağlayacağım.
Gelişmelerle tekrar beraber olmak üzere, herkese iyi günler dilerim.