View Single Post
Eski 08-11-2005, 05:15   #12
Cihangir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2005
Mesajlar: 1,017
Çok ilginç... Sık sık yaşadığımız bir sorun, burada daha vahim boyutlar kazanmış.. Zaten bırakın otoparkı, yasak olduğu halde park edebileceğimiz bir alan bile bulamıyoruz sokaklarımızda.. Bulduğumuz yerde de, esnaf çıkıyor hemen.. "Birader, dükkanın önünü kapatıyorsun !" Yahu zaten her yerde park yasağı var, bulduk bir yer, üstelik park yapılmaz levhası falan da yok ama esnaf var.. Vitrin var ! Ben genellikle "hemen geliyorum" derim.. Baktım abuk subuk konuşuluyor, "polis çağır çektir arabayı" der çeker giderim..

Şimdi İstiklal caddesindeki olay çok açık anlaşılıyor ki, esnaf bastırmış, belediye de esnafı küstürmek yerine ağaçlara dikmiş gözünü.. Esnaf toplantısı, vitrinlerin önünün kapanması minare, servis araçları v.s. kılıf..

İstiklal caddesi böyle de, her yer güllük gülistanlık mı ? Kendi şehrimden örnek vereyim.. İçinde yaşadığımız toplum, şehirler ve günlük hayatımızdaki anormalliklere o kadar alışmışız ki, artık normal gibi algılar olmuşuz... Dışarıdan gelenlerin gözüyle bakmaya çalıştığımızda bazı rezaletleri daha iyi görebiliyoruz..

Ana caddenin kenarındaki yaya kaldırımında yürüyorum.. Tabii ki bir yanım sıra sıra dükkanlar, mağazalar, lokantalar... Her dükkanın önünde birşeyler var.. Bakkal ekmek sandığını koymuş yere, gelen geçenin ayakkabısından kalkan toz ekmeklerin üzerinde ! Lokanta masa çıkarmış, geçerken bakıyorsun kurufasulye pilav cacık oooh !! Mağazaların önünde askılar, askıların başında bir yığın müşteri, geç geçebilirsen ! Balıkçıların önünde leş gibi bir koku, hamsiler palamutlar arasından bebek arabası geçirmeye çalışıyoruz.. Ağaçlara çivilerle takılan tabelalar !! Kaldırımın bir yanına sıralanmış seyyar satıcılar.. Balıkcısından, cep telefoncusuna, tulumba tatlıcısından, lahmacuncusuna kadar !!! Onların diğer yanında park etmiş bir sıra araba ve park yapılmaz levhaları !
Pislik, saygısızlık, zihnimizdeki geri kalmışlığın sokağa yansıması.. Ne için ??? Esnafımız daha çok para kazansın diye mi ? Peki belediyelerin görevi nedir ?
Öncelikli görevi ağaçları korumak mı, yoksa esnafı kollamak mı ??
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bahsetmiyorum, az önce anlattığım rezaleti yaşayan tüm şehir ilçe belde belediyelerinden bahsediyorum..
Tüm bu göz yummalar, belediyeye gelecek üç beş kuruş tabela reklam vergisi için mi yoksa seçimlerde verilen oyların diyeti mi ?
Esnafa söz geçiremeyen belediye, halkına karşı sorumluluğunu nasıl yerine getirebilir ki ?

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön