Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı
metecim...
okudukça bu sayfaları seni daha çok seviyoruz....
sen bu toprakların ebedi sahibi anadolu insanımızın özüsün....
hasısın.....
|
Üstadım bu konuda kısa bir yazı yazmak farz oldu artık gerçi kısa olur mu bilmem ama
Doğrudur İzmir'in en kötü semtlerinden birisinde yaşıyorum ve bazen buralarda insanların gezmesi için hakikatten cesaret istiyor ama burada herkes doğruyu yanlışı çok küçükken görüyor...
Belkide biraz mecburiyettendir ya hayata tutunacak ya da ortada öylece kala kalacak başka alternatifimiz yok. Fakirliğin diz boyu olduğu yerlerde insanlar daha çok gelenek göreneklere uyuyorlar hoş parayı bulduktan sonra değişselerde sonları hüsran oluyor.
Biz burada Anadolu nedir Anadolu yürekli insanlar nasıl olur yaşayarak görüyoruz. Bazıları dinimize diyanetimize ve geleneğimize düşkünlüğümüzü örümcek kafalılık diye nitelendirselerde eğer örümcek kafalılık bu oluyorsa ben örümceğin tillahı olmaya razıyım.
Bizim buralarda deyim vardır Allah'ın bildiğini kuldan mı saklıcam diye bende dobra dobra yazarım hemde kendi lisanımla ne süsler ne püslerim ama olması gerektiği gibi yapmaya çalışırım.
Sosyetik olamadım bıçak kullanmasını kadeh tutmasını bilmem ama şalvar giyip soğanın başına vurmasını iyi bilirim. Düşmek ne demek elden tutmak ne demek yaşayarak öğrendik onuda iyi bilirim.
Doğal anlatmak içinde hakikatten doğal olmak lazım doğal olmak için önce tütsülenmeye başlamak lazım bu tütsüyü her acı yapar kimisini aşk kimisini kardeş kimisini ana baba kimisini yaradan kimisini toprak bizde seçtik birini yanıyoruz yandığımız nisbette dilimiz dönüyor o kadar size anlatyorum.
Esasında benim ne anlattığımda önemli değil biliyormusunuz sizin ne anlamak istediğiniz önemli burada ne gibi derseniz alta eklediğim resim en güzel örnek olacak.
Boş verin ben hayatımda neye en çok umut bağladıysam o benden bir o kadar çabuk gitti herşeyi kararında ve zamanında yoksa artık başka bir şey kaybetmek istemiyorum...
Dostlar gene çenem düşüyor susmayacağım belli doluyum gene şu benim
http://www.agaclar.net/forum/oykuler...alar/27856.htm başlığına uğramam lazım yakın zamanda konuşmaya başladımmı susmayacağım en iyisi tadında bırakmak hadin hepimize iyi akşamlar