Konu: Kefir
View Single Post
Eski 01-09-2012, 18:00   #490
sigortacihasim
Ağaçsever

sigortacihasim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-09-2007
Değerli arkadaşlar,
Hepinizin yazdığı yazıları okudum.Kefiri üretip kullanan biri olarak yorumlarım aşağıdadır.
1- Süt neden kaynatılır.İnekten veya ineğin sağılması sırasında geçen bakteri veya mikroplar varsa bunların ölmesini sağlamak için kaynatırız.
2- Bildiğiniz gibi kaynatma yaparken,kaynattığımız tencerenin kapağını kaparsak ,kaynama daha çabuk olur.
3 - Sütün fokur fokur kaynatılması,aslında mikropları öldürürken sütü de sütlükten çıkartıyor.Bunu asla unutmayın.kaynatacağım diye illaki köpük köpük kaynatnaıza luzum yok.90-100 dereceyi bulsun yeterlidir.Yoksa sütün içindeki faydalı enzimleri de öldürürsünüz.
4- Kefir yaparken kullanacağınız süt,kesinlikle oda sıcaklığında olacak.Buz dolabından çıkarılan süt ile kaynadıktan sonra soğumamış süt kefirde kullanılmaz.Zira mayalanma olmaz.
5 - Kefir yapımında mutlaka plastik tel süzgeç,tahta veya plastik kaşın kullanınız.Metal süzgeç ve kaşık kullanmayınız.
6 -Öncelikle kefirinizi süzgeçe koyup suyun altında bir güzel yıkayıp süzünüz.
7 -süzdüğünüz kefir mantarcıklarını bir kavanoza koyun,kavanozun ağzına gelecek kadar da üstüne hazırladığını oda sıcaklığında ki sütü dökün.kavanozun ağzını kapağı ile kapatın.
8 - bu işlemi akşam yapın,sonra kavanozu karanlık bir yere,mesela mutfak dolabına kaldırın.
9 - ertesi akşam kavanozu alın,bir kase veya cam borcamın üstüne plastik süzgeci koyup,kavanozu süzgece boşaltın.
10 - Süzgeci hafif hafif sallayın ve içindekileri tahta-plastik kaşıkla çok hafif hafif ezin ki süzgeçden süzülsün.
11 - Süzülen kefirin ayransı,içilecek kısmıdır.Hatta süzerken arasıra süzgeçin altını da kaşıkla sıyırın.
12 - Bu işlem bitince süzgeçte kefir tanelerini göreceksiniz.Pamuk gibi,mısır patlağına benzeyen şekillerde.
13 - Süzgeçte kalan kefirleri artık yıkamıyorsunuz.Bunları tekrar kavanoza koyun ve üstünü süt ile örtün.Tekarar karanlık yere kaldırın.
14 - elde ettiğiniz kefir ayran gibi,ayransı tatdadır.
15 - Her kesin bünyesi değişiktir.Ben akşamları yatmadan evvel içerim.Bazılarına gece içerse gaz yaptığını söylüyor.Önemli olan aç karnına içmektir.Sabah kalktığınız da da olur.Aç olduğunuz da da..
16 - Eğer kavanoz içinde bir kaç gün bırakır,unutursanız ekşir.Ama Ekşi ayran gibi olur.Ekşi kefir de içiliyor.Onun tadını da seviyorum.Ama içince gaz yapıyor...
17 - kefiri kavanozda yaptınız,ama uğraşamayacaksınız süzmesine veya elinizde yapılmış fazla var.O zaman kavanozu buzdolabına koyun.Kefir soğukta üremesini durdurur,ekişitmeden muhafaza edersiniz.
18 - Eğer uzun zaman yapmayacaksanız,kavanoza süt veya su koyarak (klorlu olmasın ) buzdolabına kaldırın.İstediğiniz sürece muhafaza edersiniz.Sonra da çıkarıp aynı muameleyle kullanmaya başlarsınız.

Kefir ne işe mi yarar...Vallahi bana sormayın..Google amcaya sorun..O size inciğini cinciğini anlatsın...Su yerine votka içen,votka ile beslenen ruslar nasıl ölmüyorda yaşıyorlar.Putin neden bu kadar dinç ona sorun...

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön