View Single Post
Eski 01-09-2012, 11:30   #782
ekar
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-09-2012
yaklaşık 4 ay önce koçtaş'tan aldığım 3 phali 3 ay önce döllendirdim. 2 phalin cicekleri çok hızlı şişmeye başladı ve döllenmemiş çiçeklerini döktü yeni yapraklar açarken cok sağlıklı bir görünüm kazandı. 3. phalin çiçek kanalındaki şişme ise digerlerine nazaran çok daha yavaş gelişti ve döllenmemiş çiçeklerini dökmedi. 3 hafta önce bu phalde anormal bir durum gözlemledim. yapraklari gitgide eğiliyor ve kökleri koyulaşmaya başlıyordu. hemen torfunu tahliye edip kahverengileşen köklerini kestim. kesilen kökleri tarçınlayıp 20 saat kadar açıkta bıraktan sonra torfunu tazeledim ve phali kökleri bol ışık alacak şekilde konumlandırdım. düzelme bir yana son 1 haftada gittikçe kötüleşti kökte çürüme başladı. çiçekleri her geçen gün soluyor yaprakları büzülüyor. bir müdahale yapilmasa en fazla 1 hafta sonra tamamen ölebilir. sizce tohumlanan kanalları ve çiçekleri kesmelimiyim? phalimi tekrar nasıl sağlıklı görünüme kavuşturabilirim? çok çaresiz kaldım. fotoğrafları yükleyemiyorum umarım açıklama yeterli olmuştur. teşekkürler

ekar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön