View Single Post
Eski 01-09-2012, 10:11   #1680
jineop
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Hoş geldin canım. Bahçeni ve yazılarını özlemiştik.
Montanana üzüldüm ama fazlası varmış yedekli çalışıyorsun bu güzel.
Benimkini bilemedim budadım ne yapalım yenisini alırız.

Avrupa çiçekçilikten 1 ay önce aldğım son 3 clematisin diktiğim anda 2 sini tam dipten budadım. Birini bıraktım denemek için. Budamadığım tek dal uzadı tomurcukta. Diğer 2 si dipten üçlü dörtlü sürgünler vererek büyüyor. Birini de budayınca yanına dikmiştim uç sürgün tuutu oda büyüyor.

Dillerini çözene kadar deneyeceğiz galiba , komşuma kendisi için aldırdıklarım fazla güneş görmeyen yerde çok ta sulamıyor toprağı görüyorum hepsi sıhhatli hastalık filan yok vallahi. Biz çok mu üstüne düşüyoruz ne. Ben her gün sabah akşam başlarındayım
yine kayıplarım oldu.

Clematis için dregeli bir sayfa açalım demişti ne kadar güzel olur.
Bakımı, gübresi vs. derlenip toplansa konu. Belki sen de bu işe bir el atarsın. Çok seviniriz. Gübre bile yabancı sitelerde hepsinde farklı yazıyor.

Sevgilerimle.
Sevgili Benol, aynı sıkıntıları beraber ve aynı zamanda yaşamamız enteresan. Bunun bir açıklaması olmalı. Montanın kaybında 4 yavru kedinin hakkı var diye düşünüyordum. Eser Hanımın armandisinin hemen ardından benimkinin, jezebelin aynı sorunu yaşaması bir tesadüf olamaz.
Forumda özellikle bazı ana konuların toparlanması şart. Güler ablam bunu farketmiş ve aylar önce clematis konusunda yardım istemişti. Artık tatiller bitti, çalışma zamanı. Hadi hep birlikte çalışalım...

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön