Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Ben heucheraları küpe saksılarının toprağına serpiştirivermiiştim, bir yer bulursunuz siz onlara, yeter ki azıcık toprak görsünler, hemen çimleniyorlar taze tohum olduklarından sanırım.
Hostalar da tohum oluştururlar mı acep 
Bu sene çiçek saplarını bekleteceğim, bir umut işe 
|
Tohum bol oluşturuyorlar. Bu sene kendiliğinden çimlenmiş hostalar gördüm ...
Gilancım haklısın, heucheralarda tohumdan kendiliğinden çimleniyor. Asıl heucheraları yan sürgünlerinden çoğaltmak lazım. Köksüz bile olsa direk toprağa ekince kısa sürede kökleniyor.
Akçaağaçlar çok güzeller. Alındıklarında inanılmaz güzel renk tonuna sahip oluyorlar. Sonrasında sanırım toprak ve otomatik sulama nedeniyle renklerini koruyamıyorlar. Ben acer konusunda hiç başarılı olamadım.
Acer palmatum dissectumun sitede çok güzel kullanıldığı bahçeler var. Ağaçın her mevsimi özel ve güzel. İyi gelişenlerin hepsi gölgeye yakın yarı gölgede ve rüzgar almayan yerlerde olanlar.
Acer palmatum dissectum atropurpureum lütfen al

Eminim sen çok güzel bakarsın.