rulo çimde kuruma ve mantar
merhabalar; rulo çimlerimde kuruma ve mantar üreyince internette çare ararken bu siteyle karşılaştım.bendeki sorun diğer kişilerle aynı olup olmadığını bilemediğim için,fotoğraf yükleyip danışmak istedim. 2. kez rulo çim döşendi.ilki de kurumuştu.bizim bahçe çok güneş gördüğü için çim tutmaz deniyor ama kurak ayrık otlarla dolu bahçe de içime sinmediği için temmuzda otlar temizlenip toprak getirtip tekrar döşettim.birinci haftadan itibaren yer yer daha sonra yaygınlaşan kurumalar başladı. bu sırada sabah akşam olmak üzere günde iki kez bahçeyi suluyordum.tek tük beyaz mantarlar üremeye başlayınca çok sulandığı için olduğunu söylediler sulamayı azalttım.birkaç gün sulamadım şimdi üç dört günde bir sabah suluyorum.çimler toprakla daha birleşmedi bana kuru gibi de geliyor..ilaç kullanmam gerekir mi? tamamen kuruyan rulolar da var,ara yerlerde canlı kalabilen yerler de var?ne yapabilirim,birinci ayında olan çimleri kabaca ve de koparttığım mantarın bir görüntüsünü ekledim.yardımcı olabilirseniz sevinirim.teşekkürler.
|