View Single Post
Eski 31-08-2012, 15:20   #317
islam_joker
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-05-2012
az önce mutfakta kullanılan plastik çekmecelerden elimde boşta olanlardan birine toprak koydum vede topragı kapatacak şekilde üzerine yumurta kolisini yerleştirdim sonrasında çukur kısımlara 3 er tane maydonoz tohumu koydum üzerinede hafif toprak yani çekmeceye 150 kadar tohum attım bakalım 1 ay sonra durumları ne olacak elimde şu an tek bir yoğurt kovasında tek tohumdan çıkmış mayonoz var vede bana fazlasıyla verimli gibi geldi o yüzden daha da geçikmemek için şimdiden tohumları ektim, toprağ yatağınıda elimde var olan topragı ilk olarak kurumaya bırakmıştım onu eledim ince kısımla kaba kısmı ayırmış oldum sonrasında elimde sıcak komposttan eleme ile kalan bir miktar gübre ile karıştırdım vede bunları ilk olarak kaba toprağı döktüm çekmeceye üzerinede bu ince toprağı ve sonrasında kartonu yerleştirdim tohumları attıktan sonrada yine üzerine az miktardan bu ince topraktan attım şu anda bu şekilde yaptık bakalım eğer tutarlarsa çok düzgün çıkacak vede epey kahvaltıda tüketebileceğim en taze maydonozumuzu elde etmiş olucam bakalım hayırlısıyla
böylelikle toprakta farklı bitkilerin yetişmesi önlenecek vede bitki çok düzgün bir şekilde duracak aynı zamanda da toprak üzerine vuran güneşin toprağı ısıtma durumunuda bir miktar azaltıcak ve yine topraktan çıkan buharında karton önünü keserek topraktan su kaybını azaltıcak

islam_joker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön