Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zafersu
Sayın Lilium, sanki ''ceviz ağacı yetiştirmeyin gayrı !!!'' der gibisiniz. Kolay gelsin.
|
Yazdığım mesajımdan böyle algılamanıza şaşırdım doğrusu, Ben sadece söylenenlerin anlatımların hemen kazanılıyormuş gibi anlatıldığını ya da kişiler öyle algılıyor.
Oysa ki hiçte öyle değil öyle algılanmamalı.
"5 dekar ceviz bahçesi olan bir köylünün 50 ağaçtan yılda 2.5 ton kabuklu ceviz almasının mümkün olduğunu söyleyen akça, şu anki fiatlarla bu ürünün toptan fiatı 25 bin tl civarıdır. Bu rakam aile bütçesine her ay iki bin tl katkı demektir."
Böyle bir yazıyı ya da söylemi duyan kişinin ilk dikkatini çeken 50 ağaç ve yılda 25 bin lira para, Ooo çok iyi, ben 200 ağaç eksem yılda 100 bin lira diye düşünülebilir ki, çok kişininde böyle düşüncelerle bu işlere girdiğini biliyor ve düşünüyorum.
Bunun bu kadar basit düşünülmemesi için yazmıştım, "
ceviz ağacı yetiştirmeyin" gibi bir deyimim düşüncem asla olamaz, kim ne isterse ekebilir yetiştirebilir.
Zaman zaman ceviz ekilen alanların bilhassa sadece geçen yıl türkiyede 95 bin hektar ceviz fidanı dikildiğinden bahsetmiştim, bu sadece bir yılda ekilen buysa türkiyede ekilen ceviz fidanını siz düşünün gibi bir yazım olmuştu beni felaket tellallığı ile suçladılar.
Bilgi vermekte suç oldu.