View Single Post
Eski 30-08-2012, 22:58   #12
zafersu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-03-2009
Şehir: ankara
Mesajlar: 176
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
"Ceviz gelecek yüzyılın meyvası" diyen ziraat fakültesi bahçe bitkileri bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar akça, cevizin kırsal kalkınmada öncelikli bir üretim kolu olması gerektiğini vurguluyor 5 dekar ceviz bahçesi olan bir köylünün 50 ağaçtan yılda 2.5 ton kabuklu ceviz almasının mümkün olduğunu söyleyen akça, şu anki fiatlarla bu ürünün toptan fiatı 25 bin tl civarıdır. Bu rakam aile bütçesine her ay iki bin tl katkı demektir.

Yaşar hocanın bu yazısını okuyunca ağzım kulaklarıma gitti sevinçten, bir an eyvah köşeyi döndük dedim.
Hoşuma gitti fakat diğer yandan da düşündüm açaba benim ömrüm yetecek mi elli kg ağaç verimliliğine, inşallah görürüz görmesekte gerideki nesile bir şeyler bırakma mutluluğu bizlere yeter.

Bu tür yazları okuyanlara çok cazip gelebiliyor 50 kg ceviz şu paradan şu kadar eder süper para diye düşünülebiliyor, aslı hiçte öyle değil, en iyi şartlarda ancak on yıl üstü yıllarda bu miktarlara ulaşılabilinir.

En az beş yıl da cepten harcanacağı unutulur.
Sayın Lilium, sanki ''ceviz ağacı yetiştirmeyin gayrı !!!'' der gibisiniz. Kolay gelsin.

zafersu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön