Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
2842 nolu mesajın 4. ve 5. fotoğrafındaki güzel çiçekli ağacı sorarak başlayayım, önce abelya zannettim ama değilmiş.
Bu mevsimde açması çok güzel, sinamekiyi de bu ayda açtığı için seviyorum.
Maşallah, zinnialar hâlâ şıkır şıkır, valla sizden gelecek zinnia tohumları ile hesaplar yapıp duruyorum haberiniz olsun.
13 senedir aynı duran bahçeyi zinniaların hatırına değiştiriyorum, hem de epeyce yorularak 
Yaptığım zaman(becerebilirsem tabii)ne anlatmak istediğimi göreceksiniz inşallah.
Sihirbaz gülünüz GS lı olmuş haberiniz olsun 
Aşı mı yaptınız yoksa kendiliğinden mi böyle açtı, çok ilginç, fanatiklere iyi fiyata satabilirsiniz, tabii kıyabilirseniz.
Bir köşede sessiz duran küçük bir kanarya gülü gördüm, aman dikkat edin, tüm bahçeyi istila etmesi için bir kaç yıl yeter.
Benim bahçemdekini sökmek zorunda kalacağım ne yazık ki, diğer bitkilere hiç şans vermiyor, kocaman bir ağaç oldu, kökleri tıpkı Amerikan sarmaşığı ve ya acem borusu gibi metrelerce yürüyor.
Bahçe her zamanki gibi şahane, yaz bitmeden keyfini sürün.
Tüm aileye sevgi ve selamlar.
|
Adalet Hanım;
Biraz acele mesaj oldu. O nedenle fotoğraflara açıklama ekleyemedim. Arkadaşlarımızdan özür dilerim.
Sözünü ettiğiniz çiçekli ağaç (çalı grubu), Cleredendron (Kısmet Ağacı). Ağustostan eylüle yasemin kokulu (Hemde 24 saat yoğun!) çiçekler açıyor. Güneşi çok seviyor. Susuzluğa dayanıklı. Karasal iklime önerilmiyor. Zira kuvvetli donlara hassas imiş. Sizde yetişebileceğini sanıyorum. Çok hızlı büyüyor. Üçüncü yılında boyu, 2 metreyi aşıyor ve çiçekleniyor.
Zinnia tohumlarınız benden. Kesinlikle güzel bir köşe çıkacaktır karşımıza.
Sihirbaz gülünü aldım alası doğru dürüst ebruli bir görüntüsü olmamıştı. Sağolsun Sevgili Sevim4 iki tane gönderdide onlarda gördüm marifetlerini.
Bu açacak olan benim aldıklarımdan. Tam açınca anlayacağız gerçek renklenmeyi. Şimdiki haliyle aynı dalda, sade sarı ve sade bordo açacakmış gibi duruyor. (GS' li dedirtmemek için ''Bordo'' diyorum. Nede olsa serde FB' lilik var!)
Kanarya Gülü için söylediklerinize katılıyorum. O nedenle, nisanda ta duvar dibine dikmiştim ama yinede bir düşüneceğim.
Deneyim ve birikimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bizdende size selamlar.