View Single Post
Eski 28-08-2012, 19:58   #2840
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Sevgili Orhan Öğretmenim, çok geçmiş olsun. Bu sene çok kayıplar yaşadık.
Asıl enteresan olan güya araştırıp, uygun zaman, yer ve toprak isteklerine dikkat ederek aldığım ithal bir sürü bitkiyi kaybettim. Ve kendime söz verdim. En güzel bitkiler kendi bitki örtümüzün bitki çeşitleri...
Sağlıcakla kalın...
Teşekkür ederim Sevgili Jineop.
Sizede geçmiş olsun.

Bu yılın başlarında vefat eden, deneyimli bir çiftçi ağabeyimizin, geçen yılki sert soğuklarda donan, şartları zorlayarak yetiştirdiği, narenciye fidan ve ağaçları için hayıflanan bir bahçe sahibi arkadaşıma söylediği, sizin kararınızı teyid eden şu sözleri hala kulağımda çınlıyor.
Bu ova köylüsü aptal mıda, bu güne kadar narenciye üretimi yapmamış! Daha az para kazandıran ürünlerle iktifa etmiş! Yüzlerce yıldır, ilk sen mi denediğini sanıyorsun? Tabii bu sözler birazda banaydı.

Ben, son aylarda yağan ve bahçemin alçak bölümlerinde biriken sular için iki kamyon toprak getirttim. Üç gün boyunca yanıma aldığım bir yardımcı ile birlikte, bahçe dışına döktürdüğüm toprağı el arabaları ile taşıyıp doldurup tesviye ettim. Artık bu sorunu kökten çözümlediğimi düşünüyorum.

Bu arada hep, Ağustos bahçemin en renkli olduğu aydır. derdim. Gerçektende öyle. Bazı fotoğrafları paylaşmama vesile oldunuz. Teşekkürler, selamlar.

Name:  018-001.jpg
Views: 610
Size:  70.6 KB

Name:  019.jpg
Views: 586
Size:  70.8 KB

Name:  010.jpg
Views: 592
Size:  73.2 KB

Name:  074.jpg
Views: 592
Size:  69.7 KB