View Single Post
Eski 28-08-2012, 14:38   #384
adrenalin_m
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahtiyar02 Mesajı Göster
Sevgili dostlar geçen yıllarda olduğu gibi yine yüzümüzü güldüren deştiler oldu.Kuyu suyu yetersiz, derede Temmuz ayı ortasında kurudu. Suladığımız karpuz ve acurlar verimsiz ve çürümeler oldu.Özellikle karpuz ve kavun türlerinde. Bazı karpuz fidanları çiçek açıp yayılıyor ama meyve yok Oysa Deşti yetiştirilenler zahmetsiz ve verimli. Bu yıl ilk kez acur yetiştirdik bu kadar verimi bende beklemiyordum. Domatesler henüz kızarmadı. Sıcaklar 40-42 derecelerde. Sıcaklardan korumak için ilk kez sebze ve meyvelere koalin kili uyguladık. Tarlayı görenler bilmediğinden koalin kilini zehir sanıyor. Buda benim işime geliyor. Neden derseniz doğal yöntemle bahçemi hayvan sürülerinden ve insanlardan korumuş oluyorum
Saygılar
Bu bahar tohum paylaşımına yetişememiştim, bahçemde deştiler için yerim şimdiden hazır. tohumlardan hevesle bekliyorum inşallah tedarik edebilirim.
deşti fidem olmadığı için nisan ayında deniz kenarına yakın kumul bir toprağa 4 adet cinsini bilmediğim domates fideleri dikmiştim, can suyu verdim ve bir daha yanına uğramadım, temmuz başında her fidede yumruk büyüklüğünde 2-3 adet domates aldım çiçeklenme devam ediyordu ama temmuz sonu ve ağustos başında tamamen kurudular. Ama domateslerin tadına diyecek yoktu kabukları ince ve kırmızı içleri turuncu tadı mayhoş ve kendinden tuzluydu.
sizin deştileriniz sulanmadığı halde yemyeşil ve meyve veriyorlar yeşil çalılar gibiler.kızarmaları eylül ortasını bulacak heralde.

adrenalin_m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön