View Single Post
Eski 27-08-2012, 18:48   #19
bahçehobi
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 37
Kararında tüketildiği sürece zararsız olduğu düşüncesindeyim. Doğal bir madde ve birçok doğal üründe mevcut. Yüzlerce yıldır Çin ve Akdeniz mutfağının temel yapıtaşlarından birisi. Domates Amerikanın keşfi sonrası Akdeniz mutfağına girdi ve kısa sürede vazgeçilmez bir ürün haline geldi. Domatesten önce parmasan, ançuez, onun öncesi Roma imparatorluğunda garum, uzak doğuda balık sosu yüksek oranda glutamik asit içeren ürünler.

Aşırı tüketim obezite ile birleşince zaten herşey zararlı hale geliyor. Glutamatların şizofreni ve bazı nörolojik bozukluklarda kandaki seviyesi yükseliyor. Bu konuda bilimsel yayınlar var. Ama buradan domates zararlıdır, ançuez yemeyin, parmasan çöpe gitsin, bulyon cips tüketmeyin şizofreni olursunuz sonucu çıkmıyor, çünkü glutamik asiti birçok proteinle alıyoruz, ve insan vucududa sentezliyor. Yakında ıspanakta zararlı diye yazarlarsa hiç şaşırmayın. ABD ve diğer gelişmiş ülkelerdeki obezite sorunu yüzünden bilim dünyası da istatistik özürlü araştırma sonuçlarıyla kirlendi. Yumurta sarısı-beyazı zararları konusunda yıllardır bitmeyen tartışmalarda olduğu gibi...

Doğal beslenelim, kararında tüketelim Akdeniz mutfağında ihtiyacımız olan herşey yeterince var.

bahçehobi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön