merhaba bu sitedeki ilk gunum hatta ilk dakikalarım

)
birden çiçeğe merak saldım desem yeridir. eşim biraz ilgili aslında ama ben daha yeni yeni meraklandım. oda ofisin önüne çiçek dikelim dedik geçen hafta eşimin papatya (renkli) tohumları vardı ben de filizlendşreyim dedim. geç kalmışım 2 ay evvel dikmem gerekiyormuş ama ben genede tohumları kafama gore diktim. şu an (5 gün oldu) 27 tane tohum çimlendi ve büyümeye başladı

)))))) hızlı büyümesi için ne yapmalıyım? her sabah az su veriyorum toprak kurursa akşamlarıda az su veriyorum. yani nemi takip etmeye çalışıyorum. bu gün her canlı sever diye çok az şekeri suda erittim şekerli su verdim??? doğrumudur?
birde ki asıl konu o MUM ÇİÇEĞİnden çelik alındığını okudum burda nasıl alıyorum ve köklendiriyorum acemice formda aradım ama bulamadım.
mum çiçeği evimizde 3 senedir var şu an boyu aldığımızın 3 katı camı tamamen sardı. yan camıda sarmak üzere. hiçbir bakım yapmıyorum. kışın haftada hatta 10 günde bir su veriyorum yazın haftada 2 kere. gece 22:00 23:00 gibi kokmaya başlıyor sabaha kadar kokuyor. direk güneş almıyor ama sürekli aydınlıkta. durum bu....